Studentui toli ieškoti nereikėjo – darbą vasarai surado gimtinėje

Dirbdamas Lazdijų degalinėje, studentas T. Tamkevičius į gyvenimą pradėjo žiūrėti kitaip.
 

  Tomas Tamkevičius – studentas, baigęs pirmą kursą Vilniaus universiteto Kauno fakultete, tvirtai apsisprendęs: taps audiovizualinių vertimų specialistu. Anglų kalbos žinių jam prireikia kone kasdien net ir gimtuosiuose Lazdijuose.
  Vaikinas nenusivylė pasirinkęs šią specialybę. „Vertėjas turi žinoti viską“, – pacituoja jis savo dėstytoją. Tomas smalsus. Būsimasis vertėjas prisipažįsta, kad jį labiausiai žavi kalambūrai, visokie sparnuoti posakiai. Pavyzdžiui? „Neperšokęs griovio nesakyk op“, – pademonstruoja savo lietuvių ir anglų kalbų žinias jis. Tokius pasakymus svetima kalba reikia gerai „valdyti“, mat jų reikšmė nebūtinai sutampa su gimtąja kalba. Tačiau ir be kalambūrų Tomui vasaros darbo vietoje yra ką veikti.

   Darbo Tomas ieškojo ir Kaune, kur studijuoja, dairėsi ir gimtuosiuose Lazdijuose. Anot vaikino, jam pasisekė, nes darbą gavo gimtinėje, tad galintis ir užsidirbti, ir paatostogauti namuose. „Nesu aš išskirtinis. Grupiokai taip pat ieškojosi darbo, įsidarbino. Visi kažką veikia“, – sako. 
  Tomas buvo priimtas dirbti „Circle K“ degalinėje operatoriumi-pardavėju. 
  Pasirodo, dirbant degalinėje reikia daug žinoti. „Nesitikėjau, kad tiek daug reikia mokėti, žinoti, kad galėtum degalinėje dirbti. Lengva atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, iš tikrųjų taip nėra“, – tikina jaunasis darbuotojas. 

Apie tai - D. Babarskienė "Lazdijų reklamoje" (2019-08-27).
 

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.

Komentarai

Jeigu iš tikrųjų "tiek daug reikia mokėti, žinoti" dirbant degalinėje kasininku, - tai nesunku suprasti kokie to vaikino gabumai...

Net čia sugeba įkąsti...