A. Tapinas: Lazdijuose garsiai kalbama...

Čekiukų epopėjoje krito dar vienas politikas – labai ilgą pasiteisinimą rašęs ir nežlugdyti karjeros prašęs Jonavos liberalas Žilvinas Galimovas teismo malonės nesulaukė: 15 000 eurų bauda ir 3 metai poilsio nuo renkamų pareigų. Galimovas yra tarybos narys šiuo metu, tai nuosprendžiui įsiteisėjus turės dėti mandatą.

Bet man (ir ne tik man) yra įdomus kitas dalykas. Sužinojau, jog Alytaus apylinkės teismo rūmuose yra paskirtas pirmasis teismo posėdis dėl neteisėto praturtėjimo kitai įtakingai Lietuvos merei – Lazdijų merei Ausmai Miškinienei, šiuo metu sustabdžiusiai narystę Demokratų sąjungoje „Vardan Lietuvos“.

Tačiau skirtingai nuo Sinkevičiaus ar to paties Galimovo čia byla yra tik civilinė.

Nors tiek „Skaidrinam“, tiek teisėsaugos tyrėjai atrado ir patvirtino, jog merė per praėjusią kadenciją teikė 49 skirtingomis mokėjimo kortelėmis apmokėtus kuro čekius, tai yra akivaizdžiai teikė ne savo čekius, klastojo finansinius dokumentus ir piktnaudžiavo.

Man atrodo, kad čia yra dar rimtesnis nusikaltimas nei Sinkevičiaus televizoriai ir telefonai žmonai. Lazdijuose garsiai kalbama, kad merę nuo baudžiako ir privalomo pasitraukimo iš posto mėgina išsukti savo ryšius teisėsaugoje naudojantis Saulius Skvernelis.

Tikrai nenoriu tikėti, kad politikai galėtų taip šokdinti teisėsaugą, nes net ir Prezidentui nepavyko padaryti įtakos teismui, tačiau Lietuvos Respublikos prokuratūra turėtų paaiškinti, kodėl vienam merui su 1 500 eurų žala yra BK ir pašalinimas iš pareigų, o kitam merui su 7 300 eurų žala ir didesniu dokumentų klastojimu yra tik civilinė byla dėl neteisėto praturtėjimo.

Ar baudžiamoji dar tik bus? Bet tada laikas irgi prašosi paaiškinimų – abi merų istorijos sprogo beveik tuo pat metu: 2023 m. gegužę–birželį. Sinkevičius sulaukė jau ir Apeliacinio teismo sprendimo, o Miškinienės byla dar tik bus? Nes dviem tos pačios kadencijos Lazdijų tarybos nariams jau yra įsiteisėję baudžiamieji sprendimai.

Tokie patys klausimai kyla ir Marijampolėje, kur dėl labai originaliai su „Neste“ degalinės čekiais ir svetimomis kortelėmis veikusio mero Isodos kol kas tvyro tyla.

Elena Martinoniene, tikrai būtų sveika išgirsti viešą prokuratūros paaiškinimą dėl visos sistemos veiklos ir skirtumų.

https://www.facebook.com/andrius.tapinas

Andrius Tapinas, žurnalistas visuomenininkas, „Lazdijų žvaigždė“ (2024-10-11)

ELTA / A. Ufarto nuotr.
Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jeigu kas kitas taip elgtųsi, būtų pripažinta kaip spaudimo darymas teisėsaugai, bet jam galima, jis juk visuomenininkas. Savo skandalą su spaudimu perimti akcijas tai numarino. Ar tikrai jau pats toks šventas?

Miškinienė vogė mūsų visų,mokesčių mokėtojų pinigus. Vogė ir vagia iš valstybės biudžeto- ir nereikia čia drumst vandens ir suplakt skirtingų dalykų- kur kažkieno akcijos, o kur vagiami mūsų visų pinigai.

dabar kalba ne apie tai ir blin nesukite uodegos ....

Merei turėtų būti labai gėda prieš savo kraštiečius... prarado pagarbą.

Tai kad jos kraštiečiai sukišti šiltose vietose ir jiems dzin:)

Ji senai praradus gėdą

Labai džiugu, kad yra tokių žmonių, kaip Tapinas ir tik jo dėka žinome apie mūsų ..nekaltąją "merę , kuri atsiskaitė svetimomis banko kortelėmis už kurą.Tiesiai šviesiai -vagystė nuo mūsų visų gyventojų.

Karmos dėsniai galioja ir Tapinui, tai 5 milijonų eurų Bairachtarų tema turėtų gryžti šioje seimo kadencijoj.

Visi žino kur vieta vagims