A. Klėjaus ir A. Margelio kovoje – nauji akcentai

Savavališku reklaminio stendo demontavimu rajono savivaldybės administraciją kaltinantis kandidatas į merus Audrius Klėjus teigia, kad kreipėsi į teisėsaugą, kuri pradėjo tyrimą. Savivaldybės administracija atšauna, kad stendas kabojo neteisėtai.
A. Klėjaus versija
„Nežinau, ar dar kažkur žemiau įmanoma kristi”, – savo socialinėje paskyroje vakar A. Klėjus rėžė tiesiai šviesiai. - 2018 metais Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kurios keliamu kandidatu į Lazdijų rajono savivaldybės merus aš esu, rezervavo lauko reklamos stendą adresu:  Vilniaus g. 7, Lazdijai. Rezervacija atlikta per agentūrą laikotarpiui  nuo 2019 m. sausio 4 d. iki  kovo 4 d. Pagal sutartinius įsipareigojimus, agentūra užsakė reklamos publikavimo paslaugą įmonėje „LT Advert” pagal jos deklaruotus įkainius ir sąlygas VRK. 2019 m. sausio 4 d. buvo pakabintas reklaminis stendas, kuris pagal numatytą sutartyje terminą turėjo kaboti iki 2019 m. kovo 4 d.
Jautėme, kad tai labai nepatiks mūsų rajono merui Artūrui, kiekvieną dieną einančiam į darbą ir matančiam mano veidą. Buvome pasiruošę, nes žinodami jo darbo metodus, supratome, kad gali imtis bet kokių priemonių reklamai pašalinti. Praėjus kelioms dienoms gavau informacijos, kad meras sukvietė Architektūros skyrių ir teisininkus liepdamas rasti bet kokį „kabliuką“, kad reklama būtų pašalinta. Darbuotojai bandė pateisinti, kad neva jei jie pasikabino, tai tikriausiai, kad pagal visus VRK reikalavimus. Po kelių dienų įmonė „LT Advert”, kuri teikia lauko reklamos paslaugas, mane informavo, jog jiems paskambino iš Lazdijų savivaldybės administracijos ir liepė nukabinti stendą, stovintį Vilniaus g. Jie atsakė, kad visos licencijos ir sutartys yra, nieko nenukabinės. Logiška, kad yra sudaryta sutartis ir reklama negali būti taip lengvai, vieno asmens noru, pašalinta.
Po savaitės VRK gauna skundą iš anoniminio asmens, kad neva pažeistas VRK įstatymas ir stendas turi būti nukabinamas. Šį skundą nagrinėja Lazdijų apygardos rinkimų komisija, kuri beveik vienbalsiai nutaria, kad stendo reklamoje pažeidimų nėra.
Jaučiau, kad atlaikėme pirmąjį mero bandymą pašalinti reklamą. Bet kaip ten sakoma - neperšokęs griovio, nesakyk „op“. Šiandien ryte gaunu skambutį, kuris informuoja, kad mūsų reklamos jau nebėra. Skambinu agentūrai, o vėliau reklamos paslaugas teikiančiai įmonei. Klausiu, kas atsitiko? Jie atsako, kad taip negali būti, terminai nepasibaigę. Nusiunčiame jiems nuotraukas, kuriose aiškiai matosi, kad stendas pašalintas su visa tentą laikančia konstrukcija. Bandydami detaliau išsiaiškinti, kas įvyko, sužinojome, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracija paliepė įmonei UAB „Lazdijų vanduo” reklaminį stendą savavališkai demontuoti. Šiuo metu reklaminis stendas yra UAB „Lazdijų vanduo“ sandėlyje, pagal mano ir lauko reklamos paslaugas teikiančios įmonės skundus policijos komisariatas atlieka tyrimą”.
Savivaldybės pozicija
Dėl susidariusios situacijos Lazdijų rajono savivaldybė išplatino informaciją „Dėl išorinės reklamos įrenginių ir leidimų išdavimo tvarkos”. Iš jo galima suprasti, kad  A. Klėjus ir reklamos agntūra dar turės kompensuoti reklaminio įrenginio išardymo, reklamos nukabinimo ir aplinkos sutvarkymo darbų išlaidas: „Lazdijų rajono savivaldybės administracija informuoja išorinių reklaminių stendų savininkus ir išorinės reklamos skleidėjus dėl išorinės reklamos įrenginių  leidimų išdavimo tvarkos.  Kviečiame išorinės reklamos skleidėjus ir reklaminių stendų savininkus reikiamus dokumentus pateikti Lazdijų rajono savivaldybės administracijai iki 2019 m. kovo 1 d.  
Reklaminiams stendams, kurie neatitinka Leidimų įrengti išorinę reklamą,   Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje išdavimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2013-12-30 įsakymu Nr. 10V-984 „Dėl leidimų įrengti išorinę reklamą Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje išdavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, savivaldybės administracija organizuos reklaminio įrenginio išardymo, reklamos nukabinimo ir aplinkos sutvarkymo darbus, už kuriuos turės kompensuoti reklaminių stendų savininkai ir  reklamos skleidėjai.
Kadangi reklaminis stendas, buvęs ant namo fasado, esančio Vilniaus g. 7 Lazdijų mieste, neatitiko minėto tvarkos aprašo, buvo išardytas.
Su tvarkos aprašu kviečiame susipažinti paspaudus šią nuorodą: http://dvs.lazdijai.lt:49151/iframe/Service.aspx?ObjectID=12032

TS-LKD pranešimas žiniasklaidai

Lazdijų rajono savivaldybė ėmėsi susidorojimo su konkurentais.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į Lazdijų rajono savivaldybės merus Audrius Klėjus kreipėsi į Vyriausiąją rinkiminę komisiją (VRK) ir policiją dėl Lazdijų rajono savivaldybės savivaliavimo bei rinkimų įstatymo pažeidimo.

TS-LKD kandidatas į merus A. Klėjus Lazdijuose, Vilniaus g., sausio 4 d. – kovo 4 d. laikotarpiui užsakė lauko reklamą. Sausio 29 d. buvo pastebėta, jog stendas kartu su visu plakatu neaiškiomis aplinkybėmis demontuotas. Susisiekus su reklamos agentūra „Open Agency“, iš kurios reklama buvo užsakyta, ši patikino, kad terminai yra nepasibaigę ir stendas turi kaboti. Bandydamas detaliau išsiaiškinti, kas įvyko, A. Klėjus sužinojo, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracija paliepė įmonei UAB „Lazdijų vanduo” reklaminį stendą savavališkai demontuoti. Šiuo metu stendas yra „Lazdijų vanduo” sandėlyje, o policijos komisariatas atlieka tyrimą.

TS-LKD kandidatas į merus A. Klėjus kreipiasi į VRK prašydamas kuo skubiau užtikrinti jo, kaip kandidato, teises, kartu užtikrinant, jog reklaminis stendas būtų kuo greičiau atstatytas.

„Lazdijų rajono savivaldybė tokiu veikimu pažeidė Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, todėl man, kandidatui į Lazdijų rajono merus, yra nesuteikiama teisė vykdyti rinkimų agitaciją pagal VRK nustatytas sąlygas. Po visų aplinkybių aiškiai matosi Lazdijų rajono savivaldybės savivaliavimas, rinkimų įstatymo dėl išorinės politinės reklamos skleidimo, pažeidimas. Kreipdamasis į VRK prašau skubiai reaguoti dėl susidariusios situacijos“, – pažymėjo A. Klėjus.

Primename, jog Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 51 straipsnio 1 dalyje nustatyta, kad bet kam draudžiama naudotis tarnybine padėtimi valstybės, savivaldybių ar Europos Sąjungos institucijose, įstaigose, organizacijose ar organuose, taip pat Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, regioniniuose transliuotojuose ar savivaldybių visuomenės informavimo priemonėse vykdant rinkimų agitaciją, pavesti tai daryti kitiems asmenims ar kaip nors kitaip naudojantis tarnybine padėtimi bandyti paveikti rinkėjų valią. Valstybės, savivaldybių ar Europos Sąjungos pareigūnams, valstybės ir kitiems tarnautojams draudžiama naudotis tarnybine padėtimi – sudaryti sau, partijai ar rinkimų komitetui, iškeltam ar išsikėlusiam į savivaldybės tarybos narius – merus kandidatui išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas.

lzvaigzde.lt inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Margiui svyla šikna, tai naudoja savus metodus. Pabaiga visai šalia. Pirmą kartą bus įdomūs rinkimai.

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.<br> <br> Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web blog: <a href="http://g92544nj.beget.tech/profile.php?id=300782">Liquid Electrolyte Supplement</a>

Tikrai, kad žemiau jau carui nera kur kristi. O tai kaip sportininko Savicko stendas buvo prieš tai?????? aaaa????? atsakykit!!!! ko nevėžė į Lazdijų vandenis pasilsėt???? Jau bloga nuo margio savivalės. Ko pats margelis pusnuogis žiemą pozuoja ant kepyklos sankryžos!!!!?????

Politinės reklamos stendas skiriasi nuo komercinės reklamos stendo ir šioms atskiroms reklamos taikomi visai kiti teisės aktai ir įkainiai

o tai koks teisės aktas ir įkainiai prie kepyklos?

Manau, nereikia kaltinti M. Nes be pagrindo, niekas nebūtų nukabinę. Na, o dabar labai puiki proga, pasirodyti, koks nuskriaustas liko A.

tu sventas naivume..o gal is M aplinkos?

O gal gali iš Margelio aplinkos pasakyti, kiek kainuoja salės nuoma pirmyn baliams, kiek kainuoja kultūros centro patalpų nuoma fotosesijai atlikti ir t.t. Bus tuoj aišku...

Gėda prieš visą Lietuvą turint tokį merą. Pas jį tokia demokratija, kad visi lygūs tik jis vis tampa lygesniu.

Savo tokiu poelgiu tik dar labiau parodė savo tikrąjį veidą, labai tikiuosi kad rajono žmonės atsipeikės. Pašalindamas Jūsų, Audriau, rinkiminę reklamą, pasidarė meras dar vieną antireklamą sau. Tik įdomu kodėl lazdijų vanduo o ne pvz lazdijų šiluma numontavo stendą. Platus paslaugų spektras pas juos.

Žmonės, atsipeikėkit pildami paplavas,Jeigu nuėmė vadinasi buvo pagrindas. Nei iš šio nei iš to niekas specialiai nedaroma. Būkim tolerantiškesni vieni kitiems.

Apsimaukit, kad ir kūlėm savo galvas, man tas pats. Anot vienos moterytės, viduriuokit toliau, kol išsividuriuosit.

o Šrekas nepatruks po rajoną lakstydamas. Jau jo strategijos atgyvena. Jau dabar gali būti ne bent caro guodėju.

Get Metformin online without a prescription at a discounted <br> <br> price Score some sick discounts on diabetes drugs online.<br> <br> I want 'em all!<br> <br> buy cheap diabetes medication online Want some Lantus insulin for <br> <br> cheap? The internet's got your back, dude!<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my homepage; <a href="http://willpark.com.au/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=274867">online Glimepiride dealer</a>

Very good info. Lucky me I discovered your blog by chance <br> <br> (stumbleupon). I've bookmarked it for later!<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web site ... <a href="https://x6wsuwnavtmst.com/UDRs">sim kartınızı yeni telefona nasıl yerleştirilir</a>

Ir nesiruošiu būti tolerantiškas galimai nusikalstamai grupuotei

Jeigu reklamos paslaugas teikianti imone butu neturejus leidimu, tai savo paslaugu butu negalejus deklaruoti vrk

labai įdomios Lazdijų vanduo įmonės paslaugos- nuimti stendus, o įdomu kas juos riša su judėjimu pirmyn ar ne vadovo močiutės kartais buvimas judėtojų rinkimų sąraše?

Net neabejoju kad laimės rinkimus valstiečių kandidatė,nes visi kartu nuvarėt rajoną žemyn.`Taigi be reikalo pešatės.Šansų neturit jokių.Gal tik kausto baimė,kad už visus negražius darbelius pasikeitus valdžiai teks atsakyt pagal nuopelnus

Nepavargs žandikauliai loti, šlovinant Klėjų? Kas ką mėgsta, kas Leniną, kas Margelį, Landsbergį ar Klėjų. Tik homosovietikus šlovina vieną stabuką. Kiek girdėjau, reklamos stendas jau seniai kabėjo nelegaliai, reklamos agentūrai buvo duotas terminas susitvarkyti, ji net to padaryti nebandė. Tai ir nukabino. Kalčiausias reklamos agentūra, ji, o ne Klėjus turėtų susimokėti už stendo demontavimą. Klėjus gi turi teisę iš reklamos agentūros išsireikalauti netesybas.

Policija išsiaiškins

always i used to read smaller articles which also clear their motive, and that is also happening with this article which <br> <br> I am reading at this time.<br> <br> <br> <br> my blog; <a href="http://certificate.winko.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=237294">consulta il prezzo di Terbigen con prescrizione medica a Torino</a>

Prasidėjo ne tik gripo bet ir rinkimų epidemija

oi tekėjo pinigai tekėjo į šio caro kišenėlę... užteko iki soties visiems pataikūnams, klapčiukams- štai tau ir pasirinkome patys šį "+DIDVYRĮ"- tai tiesioginių mero rinkimų pasekmė... plūskite kiek pajegiate... bet jau vagie- kepurė dega, o kas gesins...TIIK ATEINANTYS MERO IR JO KOMANDOS RINKIMAI_ ATSIPEIKĖKITE PATAIKŪNAI...

Sujudo sukruto interneto dugnas. Kaip ir dabartiniame Lazdijų konservatorių skyriuje, kuo riebių spjausi ant A. Margelį, tuo TS-LKD tavo reitingai bus aukštesnį. Jei senis Landsbergis būtų miręs, turėtų grabe vartytis. Pats,, labiausias" Lazdijų konservatorius, komunistinio politruko sūnus, buvęs labai aktyvus socialdemokratas. Ko dėl valdžios nepadarysi, ne tik tėvo bet ir savo idėjas iš duosi. Internete, kaip ir pas konservatorius. Lieja tulžį mero nekentėjai. Normalūs žmonės turi prasmingesnės veiklos.

O margelis kas buvo? Pamiršo karvė, kad buvo teliuku ! Tas pats konservatorius, kuris taip pat dėl lovio išdavė jau gal viską, ką galėjo. Idėjas-nemanau. Jis jų niekada ir neturėjo !

Išmok rašyt, dumblinas antakio šiknalaižy...

margio pakalikai - jauciat? ateina jums galas.

ŠUNYS LOJA< KARAVANAS EINA> LOKIT IKI APSITRIEDIMO

Apsišiko meras galutinai. Vis dar galvoja, kad žmonės kvaili ir nemato kaip jis draskosi. Tai Šimkonis tai Klėjus visi jam užkliuvo, jaučia, kad ateina brisiaus galas. Jeigu jaustūsi toks geras ir stiprus tikrai tokių dalykų nedarytų. Ką gi Ąžuolyno ligoninėi vietų yra, galės po viso draskymosi važiuoti pasigydyti gal atstatys dar smegenis, bet kogero jau uždelsta Meras rajono gėda.

Klausyk tu, Anonime. Kiek tau sumoka už skleidžiamus įžeidžiančius ir nesantaiką kurstomus komentarus ? Kam dirbi ir kiek už dieną uždirbi? Man atrodo, tavo šitas darbas skausmingai baigsis.

Apie reklamos stenda: taip. Gal jie ir turejo leidima lauko reklamai. Bet bendrove neturejo leidimo reklaminio stendo irenginiui. Klejus skundzia savivaldybe kad pavoge jo stenda :D nors realiai tai prisidirbo bendrove. Nes nesusitvarke irenginio dokumentu. Tai klejus turetu aiskintis su bendrove. O kitas dalykas: zinot kas ziauriausia? Kad nepraeis nei kitos puse kadencijos, kai jus, gerbiamieji purvapyliai, ant dabartinio mero, pamatysite, ne duok Die, jei klejus laimes, kad jam niekas nesigauna, populistine programa sekmingai guli stalciuje. O jis uzsiima savo politiniais zaidimais ir demokratija. Savo...

kaip gausis Klėjui tikrai pamatysim, palaikysim, o kaip šitam rajono skaldytojui gaunas jau matom. Merui visi piliečiai turi būti vienodai gerbiami, o ne tik jam nuolankieji. Pokyčiai rajone būtini.

o siaubas! ko dar šiti ponai prisigalvos. Tai kaip reklamą pakabint be įrenginio? o seniai pats ir tavo aplinka pylei purvą ant to pačio Margio? tik matyt priedukas prie algelės padėjo. O gal dar kas?!

Cik nepridirbk i kelnias audriuk ba ziema tai ne vasara gali nusalt galukas

geda judetojams oi kaip geda!

Oi, oi tokį gražuolį nuėmė. Ir čia pasinaudojo savo juodosiomis technologijomis Klėjukas. Liberalsocialdemokratkonservatorius. Bet kokia kaina lupasi į valdžią. O kur jis buvo, kai dirbo savivaldybėj per du metus. Kovojo su moterimis, kad kavos negertų.

tik jau nesakykit, kad vadovaujant margeliui kas nors savivaldybėje gali savarankiškai priimti sprendimus jam nepritarus ir šaunuolis Audrius, kad nuolankiai galva nelinksėjo, o išėjo, pagarba jam už tai. O šiaip tai savivaldybė ne kavinė, kad užėjęs klientas tik kavos kvapą jaustų kiekvienam kabinete ir koridoriuose..

tik jau nesakykit, kad vadovaujant margeliui kas nors savivaldybėje gali savarankiškai priimti sprendimus jam nepritarus ir šaunuolis Audrius, kad nuolankiai galva nelinksėjo, o išėjo, pagarba jam už tai. O šiaip tai savivaldybė ne kavinė, kad užėjęs klientas tik kavos kvapą jaustų kiekvienam kabinete ir koridoriuose..

nemanau ,kad savivaldybes ponios butu tolerantiskos kava gerianciai "maksimos "kasininkei ar kitos istaigos darbuotojams ,gal tegu buna tam tikros pertraukos ir ta kava geriama tam tikru laiku ,o ne tada ,kai pilna interesantu

A person necessarily lend a hand to make seriously articles I'd state.<br> <br> <br> <br> This is the very first time I frequented your website page and thus far?<br> <br> I amazed with the analysis you made to make this particular publish amazing.<br> <br> Great process!<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web page: <a href="https://aiindustrynews.blogspot.com/2023/02/ai-and-future-of-education-how.html">Renate</a>

Nusiramink klejuksti, VRK ir taip turi narstyti tą tavo stendą... Staugi visiems, kad Lazdijų rinkimų komisija tavo pusėje, o tamstos reklama pagaminta taip, kad pats pažeidi rinkimų įstatymą. ŽIŪRĖK Į SAVE

Oj būtų gerai kad VRK atvarytu. Tik netikiu, kad užsiėmę žmonės gaiš laiką dėl kažkokio snargliaus verkšlenimo

vrk turėtų sukrusti nes margeliniai jau sunkiai spėja oponentų rinkiminius plakatus plėšyti visam rajone.

stebint rinkimine kova ,taip ir norisi visiems siekiantiems valdzios priminti evangelijos zodzius:Kas didžiausias tarp jūsų, tebūnie tarsi mažiausias, o vadovaujantis tebūnie kaip tarnas. Katras yra didesnis – kuris sėdi už stalo ar kuris jam patarnauja? Argi ne tas, kuris sėdi? O Aš tarp jūsų esu kaip tas, kuris patarnauja (Evangelijos pagal Luką 22 skyriaus 25–27 eilutės)

Stebint paskutinių dienų įvykius darosi nejuokinga, bet graudu. Ambicijos, pavydas, kerštas ir visi kiti dalykai. Gerbiami ponai, norintys tapti merais, ar jums ne gėda? Kokį plakatą šiandien pakabino, koks užrašas ant jo? Tokiu būdu vienas kitam keršijat, o tai stebi jūsų rinkėjai "MŪSŲ TAIP LENGVAI NENUIMSI " toks šūkis šiandien puikuojasi. Čia tokiu būdu tikitės rinkėjų palankumo, ar sąsk. suvedinėjimo. Stebint tą, smarkiai krito požiūris į šį politiką. Gėda, suaugę žmonės, laukiantys žmonių pasitikėjimo, o žaidžiat tokius vaikiškus žaidimus. Deja, daug kas nusivylė jau. Rimti politikai kitaip sprendžia tokias situacijas.

Tu teisi, gaila, kad šito "teisuolio" ambicijos viršum bambos. Gerbėjai net nenutuokia, kaip verktų, jeigu jam duotų kas valdžią. Tikiu, kad rajono žmonės atsirinks.

pagal tave,Sonata, tegul drasko plakatus, tegul demontuoja cariška ranka stendus ir telieka tik jo vieno inf. ir neatsiliepkit pagal tave, tylėkit nes pono liesti nevalia. Ne, jau atėjo metas pasipriešinti ir mes rinkėjai tai suprantam. Avelėmis jau nebūsim, gana.

O, ir sąvoką savo draugės naudoji?

Tik, Audriau, jei tapsi meru, nepamiršk manęs