Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriuje Lazdijų rajone lankėsi pareigūnai iš Probacijos tarnybos

Trečiadienio rytą Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Lazdijų rajone (toliau – VTAS) specialistai sulaukė svečių. Susitikti ir aptarti rūpimų klausimų atvyko Lietuvos probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus, veikiančio Lazdijų rajono savivaldybėje (toliau – Probacijos tarnyba), darbuotojai.
Nors bendradarbiavimas tarp VTAS ir Probacijos tarnybos lankant nepilnamečius vyksta daugelį metų, tačiau pasikeitus tam tikriems teisės aktams, reglamentuojantiems VTAS veiklą, buvo svarbu aptarti ir tolimesnių bendrų darbų kryptį.
Susitikimo metu VTAS ir Probacijos tarnybos atstovai diskutavo apie grėsmės lygių vaikams nustatymą, vertinimo anketas bei vaikų paėmimo iš šeimos atvejus.
Daiva Gorochovenkienė, VTAS Lazdijų rajone patarėja, supažindino Probacijos tarnybos darbuotojus su Tarnybos veiklos pokyčiais, pristatė struktūros pakeitimus bei detaliai pristatė skyriaus veiklą Lazdijų rajono savivaldybėje. „Teisės aktai numato, kad turime reaguoti į visus pranešimus. Tačiau pasitaiko atvejų, kai tenka vadovautis tik protingumo ir žmogiškumo bei teisingumo principais, nes tiek atvejai, tiek pačios šeimos yra individualios, todėl pirmiausiai turime žmones nuraminti ir paaiškinti, kodėl yra kviečiami į skyrių. Su šeimomis turime elgtis taip, kaip norime, kad elgtųsi su mumis“, - kalbėjo D. Gorochovenkienė.
Viena iš aktualių bendradarbiavimo sričių su Probacijos tarnyba – mediacijos paslaugos šeimoms, kurios ginčus sprendžia ne teismo keliu. Pasak D. Gorochovenkienės, kelios šeimos gavo kvalifikuotas mediatorės – Jurgitos Vaišnienės, dirbančios Probacijos tarnyboje, paslaugas. Tai padėjo taikiai išspręsti ginčus dėl bendravimo su vaiku tvarkos nustatymo. Taip pat su Probacijos tarnyba produktyviai keičiamasi informacija, sprendžiant vaikų sugrąžinimo tėvams klausimus.
Probacijos tarnybos specialistė Jurgita Pociukonytė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Probacijos tarnybos priežiūroje yra 126 asmenys. Neretai pasitaiko, kad būtent šių asmenų šeimos patenka ir į VTAS akiratį.
„Akivaizdu, kad mūsų ir Probacijos tarnybos bendra profesionali veikla gali padėti pasiekti norimų rezultatų kur kas efektyviau ir greičiau“, - teigė D. Gorochovenkienė.
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Oi kokia nemaloni persona šita gorochovenkienė, Vaidina baisią ponią, nors tikrai tokia nėra

sakai vaidina baise ponia? nera ko vaidint baise

Teko ir man susidurti su sia mandra ir pasiputusia ponia, kuri neturi jokio zmogiskumo ir bzndravimo su vaikais. Gaila, kad viskas vyko pies 16metu. Dabar kitokie laikai, buciau as ja paviesinus kaip reikiant.. Labiausia gaila, kad jos dar niekas nepakeite sitoje vietoje. Margelio drauge :)