O. Lenkauskienė: turime siekti socialinių paslaugų plėtros ir kainos mažinimo

Savivaldybės taryboje praktiškai kiekvienam posėdžiui būna pateikiami savivaldybės administracijos specialistų parengti sprendimų projektai, kuriais reglamentuojame socialinių paslaugų, socialinių išmokų ir kitokios socialinės paramos gyventojams teikimą.

Atrodytų, standartiniai klausimai ir prie jų retai kada būna didesnių diskusijų.

Tačiau paskutiniu metu mes, opozicijoje dirbantys politikai, pastebime, kad teikiami ir dažniausiai priimami sprendimai iš esmės sunkina ir tam tikra prasme riboja galimybes gauti socialinę paramą ir (ar) paslaugas didesniam gyventojų ratui.

Nesiginčysiu, turime pripažinti, kad norinčiųjų piktnaudžiauti valstybės, tiksliau – mokesčių mokėtojų, lėšomis teikiama parama tikrai atsiranda ir mūsų rajone. Tačiau ar tikrai kiekvienu atveju dėl tokios daugiau potencialios grėsmės mes turime apsunkinti, griežtinti ir kitaip mažinti paramą tiems, kuriems jos iš tiesų reikia?

Tikrovė tokia, kad esame ypač sparčiai senstantis, ligotų žmonių gyvenamas rajonas. Bedarbystė skatina net ir jaunas šeimas prašyti socialinės paramos iš savivaldybės.

Priežiūros paslaugos, apgyvendinimas institucinės globos namuose, atokvėpio slaugantiems šeimos narius paslauga – visa tai tik plėsis ir poreikis tam tik didės.

Turime žiūrėti į tai tvariai ir ieškoti būdų, kaip tokias paslaugas rajone plėsti ir kaip jas padaryti įperkamas tiems, kam jų neišvengiamai reikia ar prireiks ateityje.

Odeta Lenkauskienė, savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto narė, „Lazdijų žvaigždė“ (2024-09-06)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kodėl Rudaminos amatų centre šventė ir jos darbuotojai negrėboja lapų o tai atlieką pašalpų gavėjai? Priderintas daug bet turbūt visi nori ponais būt? Ane sujeta?

Noriu paklausti koks Šeštokų kultūros namuose darbo grafikas? Nes nėra nei darbo laiko ir tel. Nr. Dirbančio taip pat nėra . Tai kaip į koncerta bilietą nusipirkti? Ar jūsų darbuotojas dirba kaip nori ir kada nori?

Išsividuriavo ,išsivėmė ir pasidarė lengviau.

Rudaminoje vykęs renginys nuvylė pono sujetos komandos kepami blynai kurie kainavo 1€ . Baisu, neorganizuokite ponai renginių jeigu nėra lėšų. Užuojauta sujetai tokio prasto renginio neteko matyti niekur.

Pone lenkauskiene mažiau kalbėkite daugiau darykite, rinkimai.

Nu jo nesupratau ką vaišino sujeta? Negražu gal laikas jam jau namo.

Rajoninis renginys bet nei kunigo nei seniūno Aido nei Vaidos jame nemačiau, nemačiau nei margelio? Keista juk rinkimai ?

Baik bajerius margeliados

Sunku, kai meras ne giminė - darbo nieks per kambarėlį nesiūlo, o į aibę grįžt nesinori...

Gal galima plačiau kodėl pone savukienė iš savivaldybės bėga, gal jaučia kad merei nedaug jau meraut liko? Labai nesolidu bėgti ir palikti merę ir jos komandą?

Tai kad savukas viską žino ir mato kad daugelis bėga, todėl bėga ir ji.?

Ar tiesa kad dauguma buvusių darbuotojų išėjo iš savivaldybės dėl ausmos? Nors kai kurie suprato kad ir siga prikišus nagus? Norėjau savus sudarbint?