A. Miškinienė: egzaminų rezultatais džiaugiuosi kartu su abiturientais

Kasmet, kai į savivaldybę pradeda keliauti laiškai, kviečiantys atvykti į abiturientų išleistuvių renginius, apima ypatingi jausmai – džiaugsmo, pasididžiavimo jaunais Lazdijų krašto žmonėmis. Ir jaudulio – kad tik jiems viskas būtų gerai, kad pasisektų pasiekti tai, ko nori. Kad įstotų į norimas mokymo įstaigas, gebėtų kovoti dėl savo svajonių, nenueitų lengviausiais keliais. Prisimenu save, užbaigusią Aštriosios Kirsnos vidurinę, ir vėlesniais etapais, kai reikėjo rinktis. Niekuomet nėjau ten, kur lengva ir paprasta. Ir patikėkite – verta buvo taip daryti. Jau vien dėl to, kad vėliau galėtum džiaugtis tuo savo gyvenimo etapu, pasiektu rezultatu. 

 Šiandien abiturientų išleistuvių šventė Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje. Netrukus paskutinį mokyklinį šokį sušoks ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio bei Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijų abiturientai. 163 jauni žmonės, šiemet baigę rajono gimnazijas, iškeliauja savo svajonių keliais. Pirmieji jau žinomų valstybinių brandos egzaminų rezultatai rodo, kad viskas yra gerai, abiturientai pasiekė puikių rezultatų. Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis brandos egzaminas, kurį laikė net 120 rajono abiturientų, pademonstravo puikias žinias. Mūsų rajono abiturientai jį išlaikė net aukštesniu nei šalies vidurkis lygiu. Turime ir 100 balų įvertinimą. Jį gavo Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus abiturientė Augustė Bundzaitė. Jai ypač pasisekė ir laikant chemijos valstybinį brandos egzaminą – žinios įvertintos 96 balais. 

Džiugina matematikos valstybinio brandos egzamino rezultatai – čia šiemet pavyko pasiekti ženklų proveržį. Turime ir vieną matematikos 100-tuką. Jį gavo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientas Titas Karakas. O Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos abiturientai matematiką laikė net geriau nei Lietuvos abiturientų vidurkis. Beje, geresnių rezultatų veisiejiečiams pavyko pasiekti ir laikant istorijos egzaminą. 

Tai – tik puiki pradžia. Tik šiandien paaiškės anglų kalbos, fizikos, biologijos, geografijos, informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Tikimės dar ne vieno 100 balų, ypač – iš anglų kalbos egzamino, kur kasmet puikiai pasirodome. 

Pernai rajone iš viso turėjome šešis 100 balų įvertinimus. Ne mažiau tikimės ir šiemet. Savo geriausius, talentingiausius, darbščiausius kasmet baigimo proga skatiname ypatingomis dovanomis – 1 000 eurų premijomis. Ir dar didesnėmis, jei gimnaziją baigia su pagyrimu. Pati asmeniškai esu inicijavusi, kad premijas gautų ir tie, kuriems pritrūksta vos kelių balų iki 100. Iš patirties žinau, kad gauti aukščiausią įvertinimą kartais sutrukdo apmaudi klaida, net pamirštas padėti taškas sakinio gale ar vos vienas kablelis... 

Reta savivaldybė skatina savo abiturientus finansinėmis dovanomis, kai kas ir mūsų rajone tai vadina pinigų švaistymu. O aš sakau, kad pirmasis įvertinimas, paskatinimas jaunam žmogui yra labai svarbus. Jis gali suteikti impulsą būti geriausiam visą gyvenimą. Pinigų savivaldybei šiam tikslui tikrai negaila. Juk investuojame į patį svarbiausią dalyką – į Lietuvos ateitį. 

Ausma Miškinienė, Lazdijų rajono savivaldybės merė (,,Lazdijų žvaigždė", 2024-07-12)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Sveikinimai šimtukininkams ir jų mokytojoms, nes ne mažesnis ir jų įdėtas darbas.

Kažkaip nenatūraliai kalba, matosi pagyros.

Pasidarė įdomu o ko gi mokė ją Mockevičius ir seniūnė Laimutė? Matosi kad nelabai išmokė.

O kur centrinės gimnazijos šimtukai! Vieno tikrai per mažai. Nelabai yra kuo girtis...

Ar tiesa kad vienai vidurinei mokyklai vadovaus zootehnikės mokslus baigus pedagogė?taip žmones kalba? Vilma r tiesa?

Nu jo komunikacijos skyrius ausma dirba labai prastai, jei galima taip pavadint kad dirba. O jei ką ir nudirba tai ne i ausmos puse bet priešingai.

Koks dar komunikacijos skyrius, rajone užmigo ant laurų tingi net užpakalio pajudyt. Turbūt laukia kas su Ausma atsitiks ir prie ko reikės toliau glaustis.taip prastai dirbančio skyriaus turbūt nei prie vienos valdžios nebuvo?

Bažnyčiai 100 metų o komunikacijos vadovės net nebuvo apie ką kalbėt.

Sako ji jau tepa slides, neišgali visiems dirbt. Ausma sudie.

Vietoj įsiterpsiu . Balsavau už ją du kartus . Pirmoji kadencijoje už tai ,kad bus tokia kokia žadėjo būti,o antroj kadencijoj , kad nebuvo už ką balsuoti ( prezidento variantas ) Nusivyliau .

Eina kalbos kad byra ausmos komanda, rankinukai verkia , sako reikės pradėt dirbt. Nes visi protingi išėjo liko tik tie kurie dirbo liežuviu?

intrigantu ir gyvatiu ir gi išėjo ,tep kad bukimbiedni bet teisingi

Neverk siga tai gi tu už visus dirbai , kiti nieko nedarė tai dirbk ir toliau. Gal ausma ačiū pasakis? Dabar žinok verkia tie kuriuos tu padėjai išvyt. Sekmės darbo biržoje tau.

Ausma ar tikrai tavo draugai tikri draugai, kažkaip jau neatrodo taip?

Žmones kalba kad jei pasikeis merai sujetos, Malinauskienė bei bibliotekos furijos eis namo? Išpaskos mockevičius ir kiti....

Kiek pažystu žmonių daugelis nusivylė siga, tokios parsidavėlės ir išverstaskūrės reikėtų paieškot. Į akis lapė už akių ....

Ausma jei dar valdai padėtį išvyk bibliotekos direktorę tokio haoso ir betvarkės bibliotekose dar nebuvo. Kažkas baisaus .

Bibliotekoje dabar darbinami buvę margelio žmones, bibliotekų darbas antiek smuko. Nenormalu pvz. Būdvietį biblioteka dirba vieną dieną savaitėje, gal mobili galėtų atvažiuot. Bibliotekos vadovė sako išvis nesiorientuoja kur ir ką dirba. Gal galėtų ir ji į Marijampolę gryšt.

Kalba kad kai kurie darbuotojai buvo atleisti, nes ponioms nepatiko? Gėda gal kažkas turėtų pasidomėt? Kas atleidžiama ir kas priimama?

Bibliotekose tikrai dabar haosas, direktorė dar dirba kažkokia užmigus lauruose(varnalėšuose)matosi nėra jokio supratimo darbe.

Gerb. Mere jūs žadėjo viską daryti jaunimui ir dėl jaunimo, ar normalu kad bibliotekos uždaromos mėnesiui arba pusė mėnesio nes bibliotekininkės atostogauja? Vasara vaikai nori prie kompiuterių o biblioteka uždaryta, gal galėtų viena kitą pakeisti ir padirbti nors po kelias dienas i savaitę.Tokios netvarkos dar nebuvo vasara uždaryt bibliotekas, gal ponia direktorė su pavaduotoja tegu pradeda mastyt, o jei ne tegu užleidžia vietą kitiems.

Bibliotekos dabar yra vos ne privačios.

O tai dar rajono bibliotekos direktorė dar ne ant kilimėlio , reikia netik reikalaut bet ir pačiai pradėt dirbt. Sako žmones kk2 kviestis dėl jos darbo. Ausma tu turbūt negirdi ir nematai kas dedasi?