K. Šklėrius: kova už ligoninę – rūpestis savo krašto žmonėmis

Iki šiol dažnai šiltai prisimenu darbo metus gimtojo krašto Lazdijų ligoninėje. Buvo prasminga ir malonu dirbti šioje puikiai sutvarkytoje gydymo įstaigoje.
Viešojoje erdvėje tenka girdėti apie Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamą rajonų ligoninių pertvarkos planą. Neketinu komentuoti šio plano detalių, tačiau girdėjau, jog  planuojama uždaryti kai kurias rajonuose esančias ligonines.
Puikiai prisimenu istoriją, kai prieš dvejus metus buvo uždarinėjamas Lazdijų ligoninės Akušerijos – ginekologijos skyrius. Prisimenu, kiek jėgų ir užsispyrimo parodė meras Artūras Margelis, kad šis skyrius išliktų. Deja...
Neseniai viešojoje erdvėje buvo siūloma uždaryti Lazdijų ligoninės Vaikų ligų skyrių. Žinau, kad šis planas, ačiū Dievui, nepavyko, nes tvirtą valią vėl parodė Lazdijų meras, supratęs, jog šio skyriaus uždarymas reikštų visos ligoninės žlugimą.
Lazdijai geografiškai labai nutolę nuo Kauno ar Vilniaus, kur teikiamos aukščiausio lygio paslaugos. Susilaužius ranką, susirgus vaikui, pirmoji ir skubiausioji pagalba turėtų būti suteikta rajono ligoninėje, o paskui, jei reikia, galima atvažiuoti į Vilnių ar Kauną.
Džiaugiuosi mero A. Margelio atkaklumu ir ryžtu kovoti už savo rajono žmonių teisę gauti medikų pagalbą rajono ligoninėje – į ją investuota daug rajono pinigų ir visų atsakingų žmonių nuoširdaus rūpesčio. Manau, kad už ligoninės išlikimą turėtų kovoti kiekvienas save ir savo žemiečius gerbiantis pilietis, nes ligoninė – rajono gyventojų sveikatos apsaugos garantas.
Tikiu, kad Lazdijų ligoninė išliks, o sudėtingesnius ligonius medikai mielai konsultuos Kauno ar sostinės ligoninėse.
Kęstutis Šklėrius, buvęs Lazdijų ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas, akušeris-ginekologas

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kęstuti, išdūrė jus Lazdijų caras. Kad žinotumei kaip caras kovoja... Kaip kovojo su akušeriniu?kieno sąskaita? ogi ligoninės sąskaitą. Būtų gerai, kad pasidomėtumėt kaip ten buvo su akušeriniu, nes turbūt girdėjote tik caro riksmus kaip kovoja, kaip gelbėja, o kaip ten iš tiesų buvo ir koks rezultatas, koks minusas buvo taip ir nežinote.

oi Kęstai, koks tu patiklus, tikriausiai dar manai, kad šis ponas toks kaip anksčiau, deja NE, jis vargšas kaip man atrodo, neišlaikė išbandymo valdžia.

Jam reikalinga ginekologo pagalba

Kęstuti, buvo gražūs prisiminimai iš tų laikų kai dirbom kartu, bet dabar viską sugadinai. Aišku tu suklaidintas Margelio, bet kitą kartą pagalvok po kuo pasirašai.

Kęstuti, po to kai dirbai čia atmosfera visai kita nekrusteltum ir pats jei neleis meras, o ką daryti būtų pasakyta. Žodžiu prieš pasirašydamas nors šiek tiek pasidomėk apie padėtį rajone.

Su artėjančiom šventėm.