A. Margelis: taip elgtis neleisiu...

Visais įmanomais viešinimo kanalais buvo ištransliuota žinia apie Lazdijų ligoninėje viešėjusius Seimo Sveikatos reikalų komiteto, taip pat ir kitų komitetų narius. Tikėjomės, jog jie atveš gerų žinių mūsų rajono žmonėms apie tai, kad čia liks visos iki šiol čia buvusios paslaugos – chirurgija, vaikų ligų skyrius ir t. t. Na, žodžiu tos, kurių mūsų žmonėms reikia labiausiai. Tačiau jie čia atvyko kai kurių rajono medikų ir kai kurių partijų kvietimu – kaip žinia, rinkimai į vietos savivaldą netoli, todėl reikia pasigirti, kad ir jie kažką daro rajono žmonių labui.  
Tačiau, kaip paaiškėjo po šio susitikimo, daro ne tai, ką viešai deklaruoja. Kol aš su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga įvairių susitikimų metu deruosi dėl to, kad rajonui mirtinai reikia visų šiuo metu turimų paslaugų, mūsų savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas, priešingai, kovoja, kad jų liktų kuo mažiau, kad kuo daugiau ligonių keliautų į apskrities ligoninę. Sakysite, kad išsigalvoju? Štai jums pavyzdys iš rajono savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio, vykusio lapkričio 8 dieną, protokolo, kurį Lazdijų ligoninėje viešėjusiems Seimo nariams įteikė rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Juodzevičienė. Jame komitetas siūlo panaikinti ligoninės Vaikų ligų skyrių. Ir nurodo, jog Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetas jau buvo pateikęs prašymą savivaldybės merui dėl šio skyriaus panaikinimo. Tačiau aš nurodžiau šį skyrių išlaikyti ir kategoriškai uždraudžiau net teikti šį klausimą svarstyti rajono savivaldybės tarybai.  
Tiems, kurie netikite, kad taip buvo parašyta, užsukite į savivaldybę, tą protokolą, kurį pasirašė visi penki savivaldybės taryboje esantys gydytojai, galėsite patys perskaityti. Tai taip: Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetas viešai teigia, kad meras nori ligoninę uždaryti, o patys tuo tarpu tyliai savame rate svarsto klausimus, kurie liečia tik jų pačių kailį, jų atlyginimus, jų išlikimą, bet ne visų rajono gyventojų interesus. Todėl dar kartą viešai sakau – neleisiu taip elgtis, paviešinsiu visus dokumentus, raštus, kuriais griaunama rajono sveikatos priežiūros sistema. Gerbiu vietos gydytojus – jų kompetenciją, begalinį pasiaukojimą. Tačiau jų per mažai, norint operatyviai padėti visiems rajono gyventojams. Todėl dėsiu visas pastangas, kad į rajoną ateitų daugiau tokių puikių specialistų, kaip neseniai darbą ligoninėje pradėjęs kardiologas dr. A. Berūkštis.
Sprendžiamas Lazdijų ligoninės išlikimo klausimas. Todėl tikiuosi, kad rajono žmonės mane supras ir palaikys.

Artūras Margelis, savivaldybės meras

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nu nu.Keliam sau uodegą.

Komitetų protokolai turi būti patalpinti savivaldybės puslapyje. Tada nereikėtų ponui meluoti.

Net ir Lazdijų žvaigždės apklausoje konfliktas tarp ligoninės ir mero yra pirmoje vietoje, tai kas gi neleidžia jums gerbiamas mere to protokolo patalpinti savivaldybės puslapyje ir kažkiek jei tai yra tiesa apginti savo šlyjančią garbę ir orumą ??? O mes balvonai tada spręsime

Tai kaip jis gi talpins, jei ten matosi, kad jo bendražygēs Šerėnienės žodžiai? paskui kas jį gydys?

Kol tamsta nurodinėsi ligoninės vadovui, kokius specialistus (ir juolab asmenis), jis privalo įdarbinti, rajono sveikatos sistema sugrius pati savaime. Taigi čia jau reikalinga ne sveikatos priežiūros vaidyba, o vadyba ir būtinas išsilavinimas.

o ar dar yra rajone nors viena savarankiška, be mero diktato Įstaiga?

nurodžiau...uždraudžiau...neleisiu.. ir t.t. Tik mielasis, ar turi bent mažiausios kompetencijos ir išsilavinimo, kad gali tai daryti ?

Taip mielasis mes su alpaka blondinės

manau, kad jeigu kažkiek galvotų tas žmogelis iš judėjimo 'pirmyn' tai atsistatydintų kol dar laikas, o ne gasdintų neleisiu, uždrausiu...

Margeli, jau matom, kad tau net bažnyčia nepadeda. Melu toli nenueisi. Na dar tris mėnesius pakaraliausi ir pirmyn pas aubrakus ar lamas. Nes jau viskas duganas pramuštas tavo melu.

Caras taip nuvadovavo, kad per visą Lietuvą prieš paskutinėje vietoje...

tikriausiai būsim dar ir paskutinėj jeigu jis toliau liks valdžioje.

Niekas ir net Rasa neabejoja

Gerb. mere, jau pakankamai prisimelavot ir prisidirbot per šias kadencijas.Jūsų visi nurodomi žodiniai įsakymai yra tam, kad reikalui esant būtų galima neprisiimt atsakomybės, o ligoninės reikalus tegul sprendžia vyr. gydytojas, čia jo kompetencija. Jau atsibodo mero atvaizdas laikraščiuose

tai, kad caras pradėjo elgtis ligoninėje, kap savo troboj būtų.

Baik meluoti, margeli. Nėra tavo nuopelnų, sprendžiant ligoninės klausimus.