Pas ūkininkę atvilioja naminių sūrių skonis

Rasa sūrius gamina jau 15 metų. Pabandė, patiko, pamėgo jos sūrius ir kiti.

Rasa Jarmalienė iš Stebulių kaimo (Lazdijų r.) sukasi savo ūkelyje. Ne toks jau ir ūkelis – visai nemažas šeimos ūkis: melžia 3 karves, augina apie 20 mėsinių galvijų, turi visą reikiamą techniką, kad aprūpintų gyvulius pašarais. O ūkininkės gaminamų sūrių skoniai viliote vilioja čia savus žmones.

Ūkininkė į pieninę pieno neveža – supirkimo kaina nedžiugina, o ir įpratusi pati sutvarkyti visą primelžtą pieną. Slegia sūrius, muša sviestą, gamina varškę. Tai daro jau 15 metų. „Pabandžiau, patiko, tai ir darau“, – prisipažįsta Rasa.

Išmoko gaminti įvairių skonių sūrius pati, nes mama, kiek mena, slėgdavo tik varškės sūrius, šviežio pieno sūriai tada nebuvo „madoje“. „O kepti sūriai su prieskoniais, džiovintais vaisiais – jau šiuolaikinė sūrių skonių „mada“, anksčiau gi tokių niekas nedarė“, – pastebi ji. Darbai rūksta kaip iš pypkės. Kaip pati prisipažįsta, viską daro automatiškai, rankos pačios dirba, galvoti nereikia.

Plačiau - naujausioje ,,Lazdijų reklamoje" (2024-01-09).

,,Ūkininko patarėjo" str.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Rasa tu esi šaunuolė.