Rygos Rytų klinikinė universitetinė ligoninė - didelis žingsnis link modernios sveikatos infrastruktūros

Nuotrauka latvia.representation.ec.europa.eu

Europos Sąjungos atkūrimo fondas investuoja didžiausią istorijoje sumą į Latvijos sveikatos priežiūros sektorių - beveik 100 milijonų eurų - į Rygos Rytų klinikinę universitetinę ligoninę (RRKUL). Lėšos bus naudojamos statant naują infekcinių ligų ir plaučių sveikatos korpusą, kuris modernizuos ir plės esamą ligoninės infrastruktūrą.Šis investavimas yra unikalus ir viena iš didžiausių investicijų į Latvijos sveikatos priežiūros sektorių, ypač atsižvelgiant į tai, kad šis projektas finansuojamas iš ES fondų. Aleksejus Višnakovas, laikinai einantis RRKUL valdybos pirmininko pareigas, pabrėžia, kad ši investicija suteikia nepakartojamą galimybę sutelkti gydymo išteklius ir laboratorijos paslaugą vienoje vietoje, sukurti naują, modernų Užkrečiamųjų ligų ir plaučių sveikatos centrą. Šis projektas yra dalis didesnių Europos Sąjungos pastangų, kuriomis siekiama užtikrinti, kad ES valstybės narės perėtų prie žaliosios ir skaitmeninės ekonomikos, ir taip pat reaguotų į Covid-19 krizės sukeltą ilgalaikį socialinį ir ekonominį poveikį. Europos Komisijos atstovybės Latvijoje vadovė Zane Petre pabrėžė, kad pandemija dar labiau pabrėžė reformų ir investicijų į sveikatos priežiūros sektorių poreikį. Be to, ji pridūrė, kad ši investicija yra reikšminga Latvijos sveikatos apsaugos sistemai stiprinti.

Ši investicija ir projektas duoda pagrindą tikėtis, kad RRKUL ligoninė, kuri jau yra didžiausia Latvijoje daugiaprofilinė gydymo įstaiga, toliau plėsis ir teiks aukščiausios kokybės paslaugas jos pacientams. Be to, tai yra puikus pavyzdys, kaip ES fondai gali padėti skatinti ekonomikos augimą ir gerinti gyventojų gyvenimo kokybę valstybėse narėse. Europos Sąjungos investicijos į sveikatos priežiūros sektorių taip pat yra svarbus žingsnis siekiant didesnio socialinio ir ekonominio suderinamumo tarp valstybių narių. Investuodami į infrastruktūrą ir gerinant sveikatos paslaugų teikimą, ES padeda užtikrinti lygias galimybes visiems Europos piliečiams, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos.

Europos Sąjungos atkūrimo fondas yra svarbus įrankis siekiant pašalinti socialines ir ekonomines nelygybes tarp valstybių narių. Tai taip pat suteikia šalims galimybę modernizuoti savo infrastruktūrą ir pasiruošti ateities iššūkiams.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.