„Cepelinams bulvių užteks, bet kugeliui gali pritrūkti“

Asociatyvi nuotr.

Laukuose – pats bulviakasis. Augintojai sako tiesiai: valgytojams teks už bulves mokėti daugiau, o pavasarį jų gali net ir pritrūkti.

Ankstyvųjų bulvių derlius jau aiškus. Kaip pats bulvių augintojas Arūnas Žėkas iš Seirijų sako, silpnas. O kaip su vėlyvosiomis bulvėmis? Kaip kiekvienas kaimo žmogus rudenį klausia, taip ir aš primygtinai klausiu Arūno: ar gražios bulvės? „Visokių yra. Vienos didelės, kitos – ne. Nevienodai užaugo įvairių veislių bulvės“, – patikina jis.

Bulvių kainos – aktualu, mat daugelis dabar jau ieško, kur pigiau nusipirkti bulvių žiemai. Anot jo, cepelinams bulvių užteks, bet ar brangs jos šiemet, nežino, linkęs manyti, kad kažkiek brangs. „Pavasarį bus brangesnės“, – taip mano prityręs bulvių augintojas.

Vyras vėlyvomis bulvėmis užsodinęs apie 22 hektarus. Dar nenukasta apie 14 hektarų. Tad Arūnas nedaugžodžiauja. Kol kas bulvių augintojas nei per daug džiūgauja, nei skundžiasi: viską suskaičiuos, kai užbaigs bulviakasį. Vis tik savo nuomonę pasako: „Vidutinis derlius bus.“

„Cepelinams užteks, o kugeliui gali pritrūkti“, – tiesiai sako Seirijų ūkininkas A. Žėkas. Tai ar jau iš 14 hektarų bulvių jam pritrūks kugeliui? „Man tai ne“, – kvatoja Arūnas.

Dineta Babarskienė, „Lazdijų žvaigždė“ (2024-09-13)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Aš kasu pigiai su T25