B. Rūtelionis organizuoja ąžuolo įamžinimo akciją. Sulaukė ir Rudaminos gyventojų, ir klebono pritarimo

Prie išgelbėto ąžuolo – aktyvūs Rudaminos gyventojai: (iš kairės) Romas Stenionis, Vidas Vaitulionis, Petrutė Juodeškienė, Marytė Vaitulionienė ir Danguolė Klimienė.

Gal dar prisimenate ne taip seną istoriją, kaip savivaldybės tarybos nariai, pakviesti Kaimo reikalų ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Beniaus Rūtelionio, Seirijų seniūnijoje apžiūrėjo ESO samdytos firmos išpjautus medžius. Vėliau dėl tokios savivalės kreipėsi net į Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydami koreguoti teisės aktus, numatančius mažesnius atstumus nuo linijų iki augančių medžių.

Kol naujų teisės aktų nėra, grėsmė išlieka ir kitose seniūnijose kitiems ilgaamžiams medžiams. Tačiau kai kur ESO samdinius pavyko sustabdyti. Vienas tokių pavyzdžių – Rudaminos centre šalia vartų į kaimo kapines augantis šimtametis ąžuolas. Tuomet ESO sprendimui medį pjauti pasipriešino Lazdijų seniūnijos seniūnas Aidas Simanynas, kuris medžių pjovimo darbų atvykusiems derinti darbininkams tiesiai šviesiai pasakė: medžio pjauti neleis. Medis jau buvo pažymėtas specialiais dažais, jo likimas jau buvo nulemtas. Tačiau jį išgelbėti pavyko.

Šis įvykis sujaudino Rudaminos parapijos bendruomenę. Vietiniai žmonės pasakoja, kad medis čia auga nuo neatmenamų laikų. Kadangi prie kapų vartų, tai, ko gero, daugiau nei pusę čia palaidotų žmonių į amžino gyvenimo kelionę yra palydėjęs. Jis tarsi koks kapų sargas, tarnaujantis atvykusiems aplankyti artimųjų savo pavėsiu, primenantis jaunystę, išėjusius artimus žmones. Todėl miestelio žmonės vienbalsiai pritarė B. Rūtelionio iniciatyvai prie medžio pastatyti atminimo lentelę su užrašu „Ąžuolas, išsaugotas nuo ESO pjūklų. Lazdijų seniūnija ir Rudaminos parapijos bendruomenė“.

B. Rūtelionis sako, kad rūpintis Rudaminos...

 Plačiau – naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2024-09-13).

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Žmones dirbkit darbus, kurkit darbo vietas o ne nesąmonėmis užsiimkite.

Na reikia sugebėti dirbti rajono labui, bet iš šios tarybos šnipštas gaunasi. Tesugeba tik p..ti ,,čekučius,,.!

Ir susidarbinti pažįstamus ir draugus.

Žiurėkit dirbdami nepersidirbkit!