Praūžė Oninių šventė Dusios ežero pakrantėje

Vakar Dusios ežero pakrantėje vyko Oninių šventė. Tradicinės sviesto mušimo varžybos, skambi kapelų „Bičiuliai“, „Ratnyčėlė“ bei vakarą vainikavusių grupių „TODO“, „Bičiuliai“ bei „Tenoras“ muzika. Susirinkusiuosius šokti kvietė „Trepsiukas“, varduvininkų sveikinimai, pramogos vaikams ir laužas. 

Šventėje dalyvavęs Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Dalius Mockevičius sveikino visas Onas ir Onutes. Linkėdamas smagaus Oninių vakaro bei neišdildomų emocijų, įteikė po simbolinę dovaną kiekvienai varduvininkei. 

Į šventę taip pat atvyko ir Seimo nariai, tarybos nariai ir kiti svečiai.

Oninės – ne tik Onų ir Onučių vardinės, bet ir derliaus prinokimo šventė. Senovėje tokiu laiku jau būdavo baigiami patys sunkiausi vasaros darbai. Tai laikas, kai naujas derlius pakeičia senąjį, soduose prisirpsta vyšnios, laukuose – javai, o miškuose jau galime pastebėti ir pirmuosius grybus. Rugių pjovimas – vienas sunkiausių ūkio darbų, o ruginė duona lietuviams – ir sakralus simbolis, ir pagrindinis maisto patiekalas, ir proga susiburti bendruomenei – darbus lydi skambios dainos ir sakralios apeigos, o viską vainikuoja pabaigtuvių šventė su vaišėmis, pokštais, šokiais ir linksmybėmis.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nepykit bet renginys kasmet tik prastėja.

Na jo.Jau nereikia parašyti skelbimo laikraščiuose, viskas vyksta pagal ,,f,, scenarijus. Rajono kultūra ,,genda,, kosminiu greičiu,o centro vadovas tik pozuoja fotkėse su ,,pirmaja,, ir jiems po……

Tai ko tikitės iš oninių,- tradicinė šventė, čia nei blogiau, nei geriau, čia gi ne jaunimo festivalis, o jeigu nenorit dalyvaut, sėdėkit namie, man tai viskas ten patiko

Nesuprantu ko žmonės laukia iš Oninių ir ko nori kasmet geriau, šventė kaip šventė, cirko su klounais, turbūt, nebus ir kitais metais

Taip renginys nuo laiku kaip organizavo a.t Nijolyte baisiai suprastejo programa moraliai pasenus,o sviesto musimo zaidimas katastrofa,jaunimas ruosia turetu buti origianaliu uzduociu,bet...

na tai ko čia labai norėt.Taigi gyvenam kaime su 4000 tūkstančiais gyventojų. Dauguma pensininkai, invalidai, asocialai ir bedarbiai ,o visi kiti " elitai " yra labai patenkinti tuo ką jie daro .

Bet ,net nuotraukos labai prastos. Kurgi dingo mūsų komunikacijos skyrius? Palaida bala, net merėnebuvo, graudu. O tas sviesto mušimas jau neoriginalu.

Šventė nepatiko.

Nieko nuostabaus kad nėra pinigų renginiams, kai pinigai mėtomi kaimo politikų baliukam ypač prieš rinkimus. Ir tai daro su merės žinia.

Čia apie stebulius ar n.kirsną?

O n.kirsnos bendruomenei savivaldybė skiria lėšas rinkiminiams baliams? ,

Merė jau pati nesiorientuoja kokia partija mūsų rajone?

Vartau feisbuką ir ką gi naujos oninių nuotraukos kultūros puslapyje, nepatikėsit nėra nei vienos nuotraukos su rajono valdžios atstovais. Ar tai reiškia kad kultūros ministras sujeta mano kad šiai valdžiai artėja pabaiga ir nėra ko jau juos reklamuot?

O kultūra pasitaisė vieną iškėlė.