Sugriuvus lieptui, prakalbo apie paruoštą projektą dėl poilsio zonos įrengimo prie Lazdijų

Prie Baltajo ežero pliažo aptiktas apgriuvęs pontoninis lieptas - apie tai informavo žinomas lazdijietis Gintaras Gražulevičius. 

Pusė konstrukcijos sukrito į vandenį, todėl toje vietoje tapo nesaugu maudytis. Šis lieptas buvo mėgstamas vaikų ir jaunimo, nuo jo buvo šokinėjama į vandenį nardyti. Šalia – vienintelis viešas pliažas netoli Lazdijų, jame renkasi visi, kurie nori atsigaivinti nuo karščio, pasimaudyti Baltajo ežero vandenyse.

Lazdijų seniūnė Vaida Gazdziauskienė šiuo metu atostogauja. Atsiliepusi telefonu seniūnę pavaduojanti seniūnijos specialistė Gitana Juškauskienė tvirtino, kad apie aplamdytą lieptą seniūnija gavo informaciją pirmadienį ryte. 

„Nuvykę pamatėme, kad jo pradžia nenukentėjusi, tik kita dalis gerokai palaužyta. Toks vaizdas, kad kažkas tyčia suniokojo, galima buvo susidaryti tokią nuomonę. Dabar tiltas tvarkomas, jo konstrukcijos bus sutvirtintos, bus pritvirtintos geležinės kopėtėlės, nuo liepto galo bus nuimtas tas įrenginys, skirtas šokinėti į vandenį, nes jis jau nėra saugus, manome, kad ir gylio nėra tiek, kad būtų galima šokinėti. Visko neremontuosime, nes yra paruoštas projektas dėl naujų maudynių vietų, pliažų ir tilto įrengimo prie Baltajo ežero. Jis atlaikė tikrai daugiau nei 10 metų, mes jį nuolat prižiūrėjome ir remontavome“, – sakė specialistė.  

Kęstas Sukackas (,,Lazdijų žvaigždė", 2024-07-19)
 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Lieptas ne sugriuvo, o buvo sulaužytas. Padarė tai neatsakingai bei pavojingai besielgusių jaunuolių grupė, nepaisydama šalia buvusių liudininkų. Seniūnijai pirmiausiai reikėtų kreiptis į policiją, pabandyti išaiškinti tų asmenų tapatybes ir išsieškoti patirtos žalos atlygį. Šiaip derėtų pagalvoti apie stebėjimo kamerų įrengimą toje vietoje. Saugiau būtų tiek turtui, tiek žmonėms.