G. Gražulevičius: daug kas mato ralio pliusus, o apie minusus nutyli

Vėl paskelbė, kad rajone vyks automobilių ralio varžybos, vėl droš vieškelius, kurie ir taip prastos būklės. Aš ne prieš ralį, tegul organizuoja, bet tam tikrose vietose, kuriose paruoštos trasos, toliau nuo gyvenviečių ir t. t.

Dabar kažkodėl iškeliami varžybų pliusai, o apie minusus, kad „išdrapakuoja“ vieškelius, padaro juos duobėtus, niekas nešneka arba tik vietiniai užsimena. Kas jų, gyvenančių šalia ralio trasų, paklausė, kaip jaučiasi, ar gali išvažiuoti į darbą, ar nelaužo mašinų duobėse ir „ravuose“? Gal jiems irgi turėtų sumokėti kompensaciją už važinėjimą ralistų išdrožtais keliais.

Taip, visad ralio organizatoriai užtikrina, kad skiria pinigų vieškelių remontui, jų būklei atstatyti. Bet kiekvienais metais kyla klausimų: kada juos paremontuos?

Kita vertus, važinėju nuo Lazdijų pro Rimiečio ežerą, link Naujosios Kirsnos, tai tokio kelio-tarkos dar nemačiau. Galima dantis išsimušti, inkstus atsikrėsti. Neseniai važiavau su draugu – jis teigė nematęs tokio prasto kelio. Taip iškratė, kad tvirtino daugiau nevažiuosiantis niekad.

Arba kelias Kučiūnai–Petroškai: daug metų kalbame, bet būklė nesikeičia. Na, kartais pagreideriuoja, patvarko kosmetiškai, tačiau reikia rimtai remontuoti, nes vasarą poilsiautojai traukia link ežerų, o kas iš jo liks po ralio – bus matyti.

Gintaras Gražulevičius, lazdijietis (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-06-09)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Na tegul merė organizuoja raly savo gimtinėje t.y Būdviečio seniunijoje, pamatys nors pati išartus žvyrkelius.O dar gautū p… nuo vietiniū.

Danauskienė parašė ir liepė kad tu įdėtum į laikraštį, ane?

Šaunuolis Gintarai! Jei ne tu, viskas stovėtų vietoje. Viešink

Ar Gintaras nors kokį dviratį turi, o tai ir jis prasineštų

O kodėl neparošote apie mūsú ,,sažininga”mere,kuri pylėsi kura 43 skirtingomis kortelemis apmokėdama?Baisi gėda ant visos Lietuvėlės.Fui,kaka…

Rengia ralį net privačioj valdoj be savininko sutikimo. Kelius išdarko, langai išdaužyti, akmenų palieka pilni laukai, ko pasekoje gadinama ž.ū. technika. Praeitais metais ralis varė atstumu 3 metrai nuo gyvenamojo namo, per privačią valdą. 150 ekipažų. Dar prieš ralį pareiškus nesutikimą, organizatoriai pasiūle šeimai "išsikraustyti iš namų" kol vyks ralis. Turi merės užnugarį. Siūlau merei po langais ralį, pajausti ralio malonumus, naudą kraštui kaip teigia. Galės iš savo valdos rinkti šiukšles, bambalius, dėtis naujus langus, laužyti automobilį..