Vejapjovių priežiūra garantuoja ilgaamžiškumą

Nuosavas sodas – didelis malonumas, tačiau išlaikyti, kad jis būtų gražus, prižiūrėtas – reikia laiko. Viskas bus kur kas paprasčiau, jeigu darbams naudosite kokybišką įrangą. Imuperku siūlo sodo technikos pasiūlą, vejapjovės tiek dideliems, tiek mažiems sodams, o mes pateiksime svarbiausius patarimus, kurie padės tinkamai pasirūpinti technika, kuri lengvina ir greitina darbus.
Reguliarus valymas
Svarbiausia, kad vejapjovė būtų valomas reguliariai, po kiekvieno pjovimo. Tokiu atveju galėsite džiaugtis įrangos ilgaamžiškumu. Po kiekvieno pjovimo labai svarbu tinkamai išvalyti korpusą, pašalinti žolės likučius, taip pat patikrinti, ar žolės neliko ventiliacijos angose. Įkraukite akumuliatorius, kad kai reikia – žoliapjovę būtų galima naudoti.

Prieš kiekvieną naudojimą labai svarbu patikrinti, kad kiekvienas tvirtinimo elementas būtų tinkamai suveržtas, kadangi tai ne tik mažina vibraciją, tačiau taip pat ir išvengiama įrangos sugadinimo, kai netinkamai sudėta technika yra naudojama.
Alyvos keitimas
Elektrinė sodo technika reikalauja ir nuolatinės alyvos keitimo, kadangi tik tokiu atveju ji veiks sklandžiai. Svarbiausia yra reguliariai patikrinti, ar alyvos dar yra ir senas keisti nauja. Dažniausiai keitimas rekomenduojamas po 30 darbo valandų, tad galima bent jau preliminariai apskaičiuoti - kaip dažnai ji turi būti keičiama.
Filtrų priežiūra
Žinoma, vejapjovės tinkamai veiks tik tokiu atveju, kai jų filtrai nebus užsikimšę. Tikrinti paprasta, nereikia meistrų, kiekvienas gali padaryti pats. Geriausia valyti prieš kiekvieną sezoną, dar geriau – filtrus keisti naujais. Kuo daugiau dulkių -  tuo jie greičiau užsikemša.
Žvakių pakeitimo darbai
Kokybiškai vejapjovei reikia reguliariai keisti ir žvakes, kurios dažniausiai susidėvi kas 70 darbo valandų. Kai kurie meistrai tikina keisti, kas 50, kadangi tai optimalus laiko tarpas. Vėlgi, pirmiausias galimas tik žvakių išvalymas, remontas, o tik paskui reikalingas keitimas.
Peiliai
Kad vejapjovė tinkamai funkcionuotų – labai svarbus  peilių galandimas, taip pat, jų keitimas naujais. Būtent peiliai garantuoja, kad veja bus nupjauta tinkamai juolab, kad pjovimo metu nebus sugadinamos žolės viršūnėlės. Apie tai, kad peilius reikia keisti – pirmiausia informuoja negražiai nupjauta veja.
Ne tik žoliapjovės, tačiau pirkta sodo technika, šiltnamiai ir t.t. karantino metu gali būti perkami tik internetu. Saugokite save ir ruoškitės sodo sezonui jau šiandien!
 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kaip šiandien reikalai su Veisiejų seniūnijos dingusiu traktoriuku-vejapjove? Gal jau atsirado?

Can I buy Glipizide without a prescription online and <br> <br> get it shipped to my address? Cheap diabetes medication online - how <br> <br> can I find it?<br> <br> Where can I find the best deals on diabetes medication online without <br> <br> a prescription? Where to buy cheap diabetes drugs online without a <br> <br> prescription?<br> <br> <br> <br> Also visit my web blog - <a href="https://www.directorio.indice-empresas.com.ar/hobbies/get-metformin-online-without-a-prescription-safely.html">How to buy illegal diabetes medications online without getting caught?</a>

Wow that was unusual. I just wrote an really long comment <br> <br> but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr...<br> <br> well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say fantastic <br> <br> blog!<br> <br> <br> <br> Here is my site; <a href="https://topxbases.blogspot.com/2022/05/blog-post_84.html">Прогон сайта хрумером по форумам</a>