Problemą išsprendė nedelsdami

V. Markevičius: "Gyventojai neturi aiškintis, kas kaltas - seniūnija tam ir yra, kad padėtų jiems".

Po avarinės situacijos, kurios dalyviu Veisiejų mieste tapo ponas Janulevičius (taip vyras prisistatė paskambinęs žurnalistei), nuvykęs pas Veisiejų seniūnijos administraciją, vyras buvo maloniai nustebintas, kad seniūnijos specialistai iš karto išsprendė problemą.
Situacija, į kurią šią savaitę pateko veisiejiškis, buvo tokia: važiuodamas miesto gatve, ties Leipalingio ir Vytauto gatvių sankryža, vyriškis norėjo sukti į dešinę. Tačiau iš kitos gatvės atvažiuojantis automobilis su turistine priekaba norėjo taip pat sukti, tik jam to padaryti nebuvo galima, nes iš minėtos krypties važiuojant yra vienpusis eismas.
„Koks ne vietinis buvo, nes mes, vietiniai, žinome, kad ten sukti negalima“, – sakė pašnekovas. 
Pasak vairuotojo, norėdamas išvengti susidūrimo su kitu automobiliu, jis buvo priverstas sukti į kairę ir vos išvengė susidūrimo su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu.
Pasirodo, kad kelio ženklai, draudžiantys sukti ir informuojantys apie vienos krypties eismą, buvo praktiškai nematomi dėl toje vietoje esančio namo sklype augančių tujų.
„Tujos užstoja visą matomumą, taip pat ir kelio ženklo nesimato medžiuose“, – piktinosi skambinusysis.
Vyras sako supykęs, kad vos neįvyko susidūrimas su automobiliu, tad nieko nelaukęs nuvažiavo į Veisiejų seniūnijos administracinį pastatą.
Kaip „Lazdijų žvaigždei“ sakė seniūnijos vyresnysis specialistas Vytas Markevičius, atvykęs vyriškis papasakojo apie situaciją ir paprašė imtis priemonių kelio matomumui užtikrinti.
„Namas, kuriam priklauso tujos, nėra gyvenamas, jo savininkė gyvena Vokietijoje ir retai grįžta į Veisiejus. Gal ir neprižiūrėjo tinkamai želdinių, nes taisyklės numato, kad gyventojai privalo užtikrinti, jog sodybose ir gyvenamose valdose esantys želdiniai nesudarytų kliūčių eismo saugumui“, – pasakojo V. Markevičius.
Pasak seniūnijos atstovo, jie iš karto nuvyko į įvykio vietą. 
„Laimei, šeimininkė buvo grįžusi, o ir jos sūnus dar svečiavosi. Visi pripažino, kad tujos tikrai užstoja kelio dalį ir kad matomumas yra pasunkėjęs. Tą pačią dieną medeliai buvo apgenėti ir dabar matomumas yra patenkinamas“, – sakė V. Markevičius.
Eismo saugumu ir gatvių tinkamumu eismui privalo rūpintis kelių tarnyba, ne seniūnija. Tačiau V. Markevičius teigia, kad seniūnijoje vyrauja požiūris, jog gyventojai neturi aiškintis, kas kaltas – seniūnija tam ir yra, kad padėtų gyventojams.
„Jei matėme, kad galime išspręsti problemą čia ir dabar, tai ją ir sprendėme, o vėliau jau institucijos išsiaiškins ir susitars, kas buvo kaltas ar nekaltas“, – sakė Veisiejų seniūnijos atstovas.
Savo ruožtu jis primena, kad šalia važiuojamosios kelio dalies gyvenamuosius namus turintys gyventojai yra patys atsakingi už tai, kad jų želdiniai nekeltų pavojaus nei eismo, nei pėsčiųjų saugumui, nei viešajai tvarkai. Todėl jis ragina gyventojus pasižiūrėti į savo sklypuose augančius želdinius ir pasirūpinti, kad būtų tvarka.
Priešingu atveju tokių želdinių savininkams yra numatyta administracinė atsakomybė. 

Vilma Danauskienė, "Lazdijų žvaigždė"

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.

Komentarai

O reikėjo tiek nedaug... Tik avarijos... Sakytumėt tų tujų nematėt anksčiau. Nematėt kad uždengia ženklą?

Sabaliauskui gal laikas nustoti lakstyt paskui valdzia ir lysti be muilo o uzsiimti miestelio sutvarkymu ypac turgaus dienom .ir siaip miestelis labai nejaukus .

"... ir dabar matomumas yra patenkinamas“. Tai yra blogai - problemą išsprendė ne iki galo. Matomumas turi būti - geras.