L. Vaitiekūnienė: Veisiejų TVM „gelbėtojai“ nereikalingi

Šią nuomonę ryžausi parašyti po praėjusio penktadienio „Lazdijų žvaigždėje“ pasirodžiusio straipsnio „Veisiejų TVM ir toliau jaunimą mokys profesijos“. Mane užplūdo visuomenės skambučiai su klausimu: ar jau iš tikrųjų Veisiejų technologijos ir verslo mokykla prijungta prie Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos? Kadangi mero viešai išsakyta nuomonė yra klaidinanti visuomenę, noriu viešai pasakyti apie esamą padėtį.
Taip, mūsų rajono savivaldybė pirmoji Lietuvoje pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengtam projektui ir skubos tvarka padarė visus teisinius žingsnius, kurie reikalingi, kad šios abi mokyklos būtų sujungtos. Tačiau meras nepaminėjo, kad mūsų savivaldybė yra ir VIENINTELĖ. Todėl, kad kitos savivaldybės nepuolė stačia galva įgyvendinti to, kas nėra išdiskutuota, nepagrįsta finansinių ir kitų kaštų paskaičiavimais.
Noriu pasakyti, kad Veisiejų TVM mokinių skaičiumi yra viena didžiausių Alytaus apskrityje (po Alytaus profesinio rengimo centro). Šiuo metu įvairiose specialybėse mokosi daugiau kaip 300 mokinių iš įvairių Lietuvos vietų. Mokykla vykdo ne tik bendrą vidurinį ugdymą, pirminį profesinį mokymą, tačiau sėkmingai įgyvendina dar ir tęstinį bei neformalų suaugusiųjų mokymą. Tokiu būdu savo kompetencijas kasmet čia patobulina dar daugiau kaip 200 ne tik mūsų rajono gyventojų.
Beje, dar apie suaugusiųjų mokymą. Jei būtų įgyvendinta mero vizija, kad Veisiejų TVM taptų S. Gedos gimnazijos padaliniu, prognozuoju, kad rajonas prarastų didelį procentą besimokančių suaugusiųjų. Abejoju, ar baigusiam aukštąjį mokslą absolventui, norinčiam įgyti profesinę kvalifikaciją, reikės gimnazijos padalinio diplomo... Toks žmogus mieliau rinksis įstaigą, kuri vykdo tiktai profesinį rengimą, kitaip tariant, „normalią“ profesinio rengimo įstaigą.
Tad, mere, jūsų susirūpinimas, kad Veisiejų TVM numatyta likviduoti, yra nepagrįstas. Nusiraminkite ir dar kartą perskaitykite jūsų paminėtus dokumentus. Ten apie likvidavimą nerasite nė žodžio.
Visiems noriu pasakyti, kad mūsų mokykla nuo šių metų sausio 1 dienos tapo viešąja įstaiga. Daugiau jokių pokyčių nėra. Toliau dirbame savo įprastu ritmu, įgyvendindami savo strategines nuostatas, puoselėdami mokyklos kultūrą ir bendruomeniškumą. Mokykla turi savo viziją ateičiai, kaip stiprinti profesinį mokymą mūsų regione. Ir jokie „gelbėtojai“, ypač tie, kuriems rajono profesinis mokymas niekada nerūpėjo, mums nereikalingi.
Ir dar. Dabartinėje švietimo srities situacijoje dar viskas gali keistis. Palaukime, kol viskas stos į savo vietas. Projektai ir gali likti projektais... Apie pokyčius mes visuomenę būtinai informuosime.
Visų, kuriems rūpi profesinis tobulėjimas, laukiame ir kviečiame rinktis mūsų mokyklą.
Sėkmės Naujaisiais metais.
Laimutė Vaitiekūnienė, Veisiejų TVM direktorė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Laimute, liuks! Taikliai pasakėt! O kiek dzūkų žiniose tokių nesamonių būna prirašyta. Tik tiek, kad žmonės protingi ir atsirinks!

Ačiū, Laimute, už atvirai pasakytą tiesą tuo klausimu nes mero melo tiek jūsų tiek ligoninės klausimais jau manau visiems gana.

Šaunuolė direktorė, kad nenuleido negirdom mero gyrimosi. Yra ir daugiau , kurie jau Veisiejų TVM dalinasi po gabaliuką, nesulaukdami, kol ateis, jei ateis tam laikas. Liūdna, kad meras užsiima tokiais nesąžiningais žaidimais.

Savo sudinais batais sutype ligonine, dabar cia nori sutrypt....

Direktorė trijų šimtų tuščių suolų. kad Jums gelbėtojų nereikia faktas. Bet Lietuvai reikia gelbėtojų. Milijonai į orą per visą Lietuvą neefektyviam mokymui. statybininkam nupirktos šešios plytos, kurias gramdo ir vėl lipina. Viskas. Kur dedami biudžeto, mūsų visų skiriami pinigai? Gal jau gana. Gal tuos pinigus skirkime aukštajam mokslui, kad mums nereikėtų mokėti už mokslą, kai tuo tarpu tuštiems suolams skiriami milijardai.

ne visi galim mokytis aukštojoj, o ir kvalifikuotų darbininkų oi kaip reikia ir šaunuoliai, kad juos ruošia, o mūs kaimo vaikai įsigyja specialybes ir pinigų tam negaila. O kai biudžeto pinigus taško kur tik nori va tada ir stabdykim. Ar kartais negavai dovanėlės taip dosniai dalinamos iš biudžeto- mūsų visų pinigų iš vieno žmogaus lakstančio po rajoną rankų???

Cia is letorikos aisku Kas parase.... Zvengiu. Negaliu. Zviek ir tu brangioji. Bet is saves.

Cia kazkas nesupranta kad jau senai nei aukstajam, nei profesiniam mokyme senai suolais neskaiciuojama :)

Dėve, Dėve...šitai moteriškei visai jau kvankšt! Kur tie 300 mokinių? Gyvenam prie mokyklos kur kiekvieną dieną matom mokinius, tai maks 50 tų mokinių.

O kodėl nedirbate,o tik sėdite ir skaičiujate kiekvieną dieną mokinius? Marš į darbą,o ne ant sprando Valstybej sedėti.

O tu išsivaizduoji kad trindama valdišką kėdę kurią tau nupirkto už valdiškus pinigus, esi kažkuo pranašesnė? Deja tu esi dar blogesnė! Marš iš to darbo, kvaiša.

Labi gera mokykla. in pamokas neini stipkį gauni tik in egzą prašo atvaryt. Gaila šeis metais nepriemė.

Tikrai, kad gera mokykla, buvau ir žinau. Tik carui knieti nagus ją po savo sparnu priglausti, o tada televizorius, mašinas pirktų, o dar traktorius jeigu.... Tik vat kur mokytojus bedarbius dėtų??????????!!!!!!!!!!

Tai kad gal profkė daugiau visko perka nei kad caras :-D

Tu tikiesi kad tave priims? O kam tokie debilai lIetuvai reikalingi?....

Mokykla tikrao gera nes viska sutvarke aukletojas. Reikejo ateit tik i cegzamina, patepliojau siena ir viskas. Man svarbiausia buvo gauti diploma o ne sedeti kiekviena diena ir trintv suolus, kas juk is to. Mano grupiokai taip nėro i jokias pamokas or taip pat gavo diploma. Niekas nesimokytu jei reikwtu kiekviena diena klasei sedet

O kaip Stebuliuose pamokų lankomumas?

tai tie moktojau jau 10 metų pencininkai tegu eina ir sedi o ne po miesteli kap gadžiai nieko nepazžinodami vaiksšojy. Ima pencijas ir dar algų reik

labai skanus kąsnelis būtų kažkam Veisiejų TVM, kad taip stengiasi nuryti. pažiūrėkite, kaip mokyklos bazė sutvarkyta, kaip elgiamasi su mokiniais, kuriuos jūs vidurinėse buvote nustūmę, jei nesugeba gerai mokintis, bet specialybės išmoksta. išmoksta mokinukai bendrauti su žmonėmis, pajaučia savo kaip žmogaus vertę. Kodėl visų kitų vaikų sąskaita, kažkas turėtų įsigyti nemokamai aukštąjį? juk ir už aukštąjį nereikia mokėti, jei gerai mokosi. labai stengiatės apjuodinti direktorę ir visąmokyklos kolektyvą, geriau nesistenkite, nes viskas grįžta bumerangu.

nepasirašau, nes tuoj po kaimą lakstys caro žmonės, kaip čia suvedus sąskaitas, bet tylėti negaliu, nes matau, kad nori kaimą įstumti į balanos gadynę, kaimo vaikams nereikia nei mokslo, nei specialybės, nepagalvoja kaip kaimo žmogui išleisti vaikus į mokslus kažkur toliau, jei dar šeimoje ne vienas. prieisim iki to, kad vieną vaiką iš šeimos mokslan leisim, o kiti liks neraštingi. Ar už tokią Lietuvą paguldė galvas partizanai, seimo gynėjai ir visi kas kovojo už savo šalį? nekiškite purvinų nagų prie Veisiejų profesinės, ne jums nuspręst kiek ir ką joje mokinti.

Kokie gynėjai, tokia ir šalis. Išsivaikštant Lietuvai. Mažame kaimelyje dvi klasės dvyliktokų po 10 vaikų nesamonė. Blogai viskas blogai. Bet sujungti geras sprendimas. Mrs taip pat baigę mokyklą tapdavom traktoristais pardavejais. Ir šis vyriausybės sprwndimas grriausias iš blogiausios padėties. Baigi mokyklą su specialybe. O dabar ką turim. Baigia aukštasias ir stoja i profesines. Nes darbo neturi. Juk mokyklos niekas nenaikina. Ji tik sujungiama. Mokslas nenukentės. Viskas gerai. Problema kitur. Išsivaikščiojanti Lietuva. Stiprybės visiems. Ne tokios Lietuvos norėjom.

Kuo gera mintis? Kad sujungs ir kuri laika dar prasilaikys gimnazija? O po kokiu 5 metu numirs abi mokyklos.... kur caras nagus prikisa gero nelauk. Jeigu jo mazgai tik tiek nesa kad profke turi but Gedos "donore"

Daug ne vieną universitetą, kolegiją ir ptofesinę mūsų rinktieji ištrynė iš sąrašų suteikdami jiems ATA statusą. Reikia džiaugtis kad dar turėsime mokyklą, kurioje galės gauti visi mokiniai profesinį mokymą. O kas bus po penkerių metų. Nebus ne tik mokyklų. Bet ir daugiabučiai stovės kaip Didžiasalyje išdaužytais langais, išėjus anapilin jų gyventojams.

Daug ne vieną universitetą, kolegiją ir ptofesinę mūsų rinktieji ištrynė iš sąrašų suteikdami jiems ATA statusą. Reikia džiaugtis kad dar turėsime mokyklą, kurioje galės gauti visi mokiniai profesinį mokymą. O kas bus po penkerių metų. Nebus ne tik mokyklų. Bet ir daugiabučiai stovės kaip Didžiasalyje išdaužytais langais, išėjus anapilin jų gyventojams.

profesinė turi išgelbėti Veisiejų gimnaziją? Kodėl? Jau gimnazija senai būtų likusi tik pagrindinė jei nelaikytų prievarta mokykloje tokių mokinių kurie negabūs mokintis, o leistų įsigyti bent specialybę , kad galėtų patys duoną užsidirbti. Nusiimkit rožinius akinius gimnazistai ir pasižiūrėkite ką turite mokykloje. Ką rajono valdžia nežinojo prieš revonuodami pradinę mokyklą, kurią gal po 2 metų uždarė, ar čia ne pinigų išplovimas buvo? profesinei tėvai neturim dėti pinigų remontams ir priemonėms pirkti, o gimnazijoj kiekvienais metais turėjome remontuoti klases.

gimnazijoje patiems reikia remontuoti klases?

Nu ir nusisneka sita boba, kap ja da valdzia laiko tokiose pareigose. Baisu

Ot tik nereikia semt kaliošais ašarų ir tampyt snarglių. Dvigubi standartai. Margeliui TVM aukso kasnelis, o Vaitiekūnienei TVM TIK vargšų vaikų likimai.

Jo, gelbėtoju TVM tikrai nereikia, bet ko reikia tai jau matom - naujo vadovo! Šaunuole Laimute!

Nu zinai laimute galejei ir nesiryzti. Sarmata ir skaityt

Laimute, labai gera nuomonė. O "kažkam" tiesa skaityti yra labai sunku ir matosi kaip dėl to niršta.

Gal margiui geriau reikejo nors Veisiejuose pasimokyti ,tai nors turetu sioki toki supratima ,o uz babkes nusipirkes diploma gudresniu nebus.

Nu jo, po jūsų profkės mokslų mokiniai įgyja tik šiokį tokį supratimą :-D gerai varot, varyt taip ir toliau, jums puikiai sekasi!

na taip, daugiau nei 15 metų "pasimokius žemkėj, galų galė atsikratė tokio studento - hahaah"

Jums Laimute viskas gerai?!

Nu kur tau bus gerai, paziurek kaip ji atrodo

o pats (pati) seniai į veidrodį žiūrėjai???