„Kregždutės“ atskrido į Globos namus – nešinos atvirutėmis su kalėdiniais sveikinimais ir palinkėjimais

Gražiausios metų šventės ragina sustoti, apsidairyti ir pastebėti tuos, kuriems labiausiai reikalinga pagalba, o gal tiesiog geras žodis, pabuvimas kartu. Juk kartais pabūti drauge – tik tiek tereikia, kad iš laimės spindėtų akys.
Tad, ko gero,  nepatikėsite, kad snieguotą žiemą čiauškėdamos, čirškėdamos kregždutės atskrido į VšĮ Lazdijų socialinių paslaugų centro Globos namus – taip juokavo suaugusieji. Mat žiemą vargiai, ar kregždutės galėtų čia atskristi, bet štai Lazdijų mokyklos darželio „Kregždutė“ 3 klasės prailgintos grupės vaikučiai šiltai apsirengę, per sniego pusnis, su  gera nuotaika  atkeliavo pasveikinti Globos namų gyventojų su gražiausiomis metų šventėmis. Šventiškai pasipuošę namai ir jų gyventojai  sutiko vaikus svetingai. Ir tuoj  namus užliejo vaikų ir senolių šypsenos.
Vaikai atnešė kalėdinius sveikinimus žmonėms, kurie svečių visad laukia, o jei dar šie tokie linksmi ir išmanūs: ir dainuoja, ir šoka, ir eilėraščius deklamuoja, tai jau tikrai puiku. „Juk, žinia, džiaugsmo ir geros nuotaikos būna daugiau, kai šiais dalykais dalijamasi!“ – sakė apsilankiusieji Globos namuose. Dėmesys nieko nekainuoja, bet daug gali. Geras žodis vienišam, retai lankomam žmogui įžiebia viltį ir tikėjimą, o ir pasijusti reikalingam jau daug. Tad Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kiekvienais metais prisijungia prie Valstybinio psichikos sveikatos centro organizuojamos bendrumo akcijos „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“.
Šios gražios idėjos vedini  Lazdijų mokyklos–darželio „Kregždutė“ prailgintos grupės mokiniai, kartu su mokytoja Ženeta Stankevičiene, padėjėja Evelina Dobilaite, muzikos vadove Vaida Naujaliene bei visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Jadvyga Jarmaliene aplankė Globos namų gyventojus. Mokiniai dainavo kalėdines daineles, šoko, deklamavo eilėraščius.  Ir nors Globos namų gyventojai iš pradžių stebėjo vaikų pasirodymą nedrąsiai, tačiau vėliau jau plojo ir šypsojosi visi kartu. „Ar pas jus niekas neateina, kad jūs tokie nedrąsūs? Mes čia pirmąkart, bet vėl ateisime, jei tik jums patiko mūsų dainelės“, – ir klausė, ir drąsino, ir žadėjo muzikos vadovė Vaida Naujalienė. Juk tądien Globos namų gyventojus sveikino ne tik vaikučiai su dainomis, eilėraščiais, sveikatos, linksmų, stebuklingų metų linkėjo ir muzikos vadovė Vaida Naujalienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jadvyga Jarmalienė, mokytoja Ženeta Stankevičienė bei mokytojos padėjėja Evelina Dobilaitė. „Gyvenkite apsupti širdies šilumos“,– linkėjo viešnios.
Mažieji taip pat prisipažino, kad nors Globos namuose  jie apsilankė pirmąkart, bet tikisi, kad dar tikrai ateis, mat čia jiems visai patikę, o ir saldžių dovanų gavę labai apsidžiaugė. Globos namų gyventojai bei darbuotojos vaikams neliko skolingi – juk ir patys maži kažkada buvo ir saldumynus mėgo. Pavaišinę, kvietė vėl apsilankyti.
O pačių vaikų rankomis pagaminti atvirukai su kalėdiniais sveikinimais tuoj buvo išdalinti šių namų gyventojams, kurie nieko nelaukę puolė skaityti vaikų palinkėjimų. Tad vaikučiai mandagiai padėkoję už šiltą priėmimą, skubėjo atsisveikinti, juk jų laukė knygelės, bet tvirtai pažadėjo sugrįžti. „Na, būtume dar pašokę, – tarstelėjo vienas Globos namų gyventojas ir tuoj šypsodamasis pajuokavo: – Nemanykite, kad vežimėlyje sėdžiu, tai šokti negaliu, galiu, dar ir kaip, kojas spintoje palikau, bet ir be jų šokti moku.“
„Džiaugiamės, kad galėjome nusiųsti Kalėdų dvasią į jų namus ir širdis“, – tikino vaikus lydėjusios specialistės. Ir išties džiugu, kad gerų darbų virusas plinta praskaidrindamas nuotaiką kiekvienam. O juk ir maži darbai yra dideli.
Dineta Babarskienė

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Labai gražu ir jautru, o vaikučių grožis!