„Carito” 35 m. gimtadienyje – ir veisiejiškių medus

Veisiejietės „Carito“ 35-mečio šventėje.  

 

Lietuvos „Caritas” paminėjo 35-ąsias atkūrimo metines. Šalyje „Caritas“ veikė nuo 1926 m. iki 1940 m., 1989 m. balandį organizacija buvo atkurta Kaune.

Atkūrimo 35-ųjų metinių šventėje Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje dalyvavo apaštalinis nuncijus, arkivyskupas Petaras Rajičius, Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, Europos „Carito“ prezidentas, monsinjoras Michaelis Landau, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, VDU rektorius Juozas Augutis, Lietuvos „Carito“ įkūrėjos, tarp jų vienuolė 97 metų Albina Pajarskaitė, bei bendruomenės nariai.

Į Kauną iš Vilkaviškio vyskupijos atvyko apie 80 karitiečių kartu švęsti šios gražios sukakties. Tarp jų - ir 8  Veisiejų šv. Jurgio parapijos ,,Carito” savanorės su savo vadove Onute Rėkuviene priešakyje.

„Didžiuodamasi galiu pasidžiaugti, kad Veisiejų parapijoje yra dvi savanorės, tai Aurelija Andrulionienė ir Birutė Masionienė, kurios prieš 35 metus dalyvavo Lietuvos “Carito” steigiamajame suvažiavime“, - sako Veisiejų šv. Jurgio parapijos ,,Carito” vadovė O. Rėkuvienė.

Pašnekovė pasidalijo įspūdžiais iš šeštadienį vykusios šventės, pasakojo apie šiltą draugystę, užsimezgusią su Lietuvos „Carito“ generaline sekretore Deimante Bukeikaite, apie tai, kodėl Veisiejų parapijos „Caritą“ žino visoje Lietuvoje.

Plačiau – naujausioje „Lazdijų reklamoje“ (2024-04-16).

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.