Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Šis desertas, pagamintas iš apelsinų ir filo tešlos, yra populiarus Kipre dėl savo drėgnos tekstūros ir gaivaus citrusinio skonio.
Ingredientai:
• 1 pakuotė filo tešlos
• 4 dideli apelsinai (sultys ir žievelė)
• 200 g cukraus
• 200 g graikiško jogurto
• 4 kiaušiniai
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 100 ml alyvuogių aliejaus
• Migdolų pabarstymui
Gaminimas:
1. Susmulkinkite džiovintą filo tešlą į mažus gabalėlius.
2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis, žievelę ir aliejų.
3. Įdėkite kepimo miltelius ir po truputį įmaišykite filo tešlą.
4. Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 minučių.
5. Atvėsus pabarstykite migdolais ir patiekite su šviežiais apelsinais ar ledais.
Autorius:
„Lazdijų žvaigždės“ inf.