Žirgininkų idėja – žiedinėje sankryžoje pasodinti ąžuolą partizanų vadui atminti

R. Buinauskas: „Ąžuoliukas būtų pasodintas visai netoli Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai pasodinto ąžuolo”.

Lazdijų rajono žirgininkų klubas, vadovaujamas Ramūno Buinausko, lapkričio 29 dieną rengia akciją, skirtą paminėti Pietų Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko–Vanago 60 metų žūties atminimą.
„Mūsų žirgininkų klubo nariai, raiti ir važiuoti, lapkričio 29 dieną organizuos žygį į šio partizanų vado tėviškę Būdviečio seniūnijos Bielėnų kaime. Padėsime gėlių, uždegsime žvakutės prie jo paminklo, prisiminsime jo didvyrišką kovą už Lietuvos laisvę. Taip pat esame numatę  Adolfo Ramanausko–Vanago tėviškėje iškasti ąžuoliuką ir jį parvežti bei pasodinti Lazdijuose, prie kepyklos, žiedinės sankryžos viduryje. Šį ąžuoliuką esame numatę pavadinti Vanago vardu tam, kad visi žinotų, jog didvyrių atminimas yra visada gyvas. Visi atvykstantieji į Lazdijus matys ir prisimins šio partizanų vado atminimą. Su savivaldybės institucijomis ir kitomis tarnybomis tiksliau suderinsime vietą, kur ąžuoliuką pasodinti, kad jis eismo dalyviams būtų gerai matomas ir nekeltų pavojaus. Manau, kad  vieta šios žiedinės sankryžos viduryje ąžuoliukui augti tikrai bus tinkama. Tame žiede yra erdvės, todėl jam čia bus geros sąlygos. Kita vertus, ąžuoliukas būtų pasodintas visai netoli Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai pasodinto ąžuolo, kuris yra šalia sankryžos. Dar esame numatę inicijuoti pagaminti ir pastatyti prie pasodinto ąžuoliuko gerai matomą užrašą „Žūk už Lietuvą, bet ne keliuose”. Jis prisidėtų ir prie eismo saugumo”, – sakė R. Buinauskas.
Žirgininkų klubo prezidentas sakė, jog jeigu viską pavyks suderinti, ąžuoliuką žiedinėje sankryžoje žirgininkai yra numatę pasodinti lapkričio 29 d. apie 16 valandą.   
Rytis Pavasaris , „Lazdijų žvaigždė“

 

 

Autorius: 
Lazdijų žvaigždės inf.

Komentarai

Tai gal sodinam du-vienas bus miškiniams,kitas jų aukoms atminti

šaunuoliai vyrai. Sėkmės.

kvaili vyrai.Nesėkmės.

Is nuotraukos atrodo kad Ramas daro čerka be eiles.....

JIS VISAI NEGERIA

Iš tavo komentaro sprendžiant, Tu išvis apsimyžęs guli

Ko pliesoties vargdzieniai, paliesta skaudi jums tema...

Zinant tamstos vojazus tai geriau Tupeki savo kaimuke ir nejuokinki zmoniu per spauda.

Mano nuomone, - neprotinga sodinti (vardinį) ąžuolą žiedinės sankryžos centre. Pirmiausiai, tai Ramanauskas Lazdijuose nepartizanavo. Antra, - eismo dalyviai tegul žiūri kur važiuoja, o ne į kokį ten įkištą medį ir nežinia kieno garbei. Nežinau kiek gyvensiu aš, nežinau kiek gyvens šitos idėjos autorius, bet jei tam ąžuoliukui niekas niekuo nepakenks, - tai koks jis bus po 100 metų? Negi tokie idėjiniai patriotai toliau savo nosies nemato? Savo idėjas gali įgyvendinti savo žirgyne. Vadui - ąžuolą, o ryšininkams užteks ir po beržiuką. Bus alėja. O aš iš savo gimto kaimo (šalia Bielėnų) iškasiu ir nuvešiu pasodinti į Bielėnus šermukšnį. Kad jo raudonos uogos parodytų visiems kokiomis kruvinomis ašaromis verkė mano šeima, kai banditai užmušė tėvą, kokiomis kruvinomis ašaromis verkė mano draugo šeima, kai banditai nušovė jo tėvą, kokiomis kruvinomis ašaromis verkė visas kaimas kai dėl banditų kaltės trys šeimos buvo išvežtos į Sibirą. Taigi, - raudonos šermukšnio uogos simbolizuos kruvinas žmonių ašaras. Ir dar kai ką...

Labai teisingai parašyta, kad daugiau tokių protingų žmonių atsirastų.

Puikus komentaras.Ačiū.