Ar maistas keptas kepsninėje - tikrai sveikesnis?

Kadangi šiais laikais labai daug ir labai garsiai kalbama apie sveiką mitybą, natūralu, kad vis daugiau žmonių “užsikrečia” šia naudinga mada, kuri padeda ne tik padailinti kūno linijas, tačiau taip pat ir gerai jaustis. 

Sveiką maistą gaminti paprasta

Tiesa, sveika mityba tikrai nereiškia tam tikrų produktų atsisakymo arba porcijų sumažinimo. Labai svarbu tinkamai rinktis produktus, taip pat ir juos apdoroti taip, kad būtų dedama kuo mažiau papildomų riebalų, kurie ir didina cholesterolį bei apvalina kūno formas. Puikus pasirinkimas - grilinimas, kurio metu išlaikomi ne tik svarbiausi skonio bei aromato komponentai, tačiau patiekalai yra kur kas sveikesni nei kepti keptuvėje. Big Green Egg kaina yra labai patraukli, o kadangi šis grilius dažnai vadinamas kaip geriausias iš visų - būtent jo naudą ir siūlome įvertinti.

Tinkamo griliaus pasirinkimas

Grilinimo procesas bus kur kas paprastesnis ir tuo pačiu be jokio vargo bei įgūdžių galima džiaugtis skaniais patiekalais tokiu atveju, jeigu pasirinksite tinkamą grilių. Kaip jau minėjome - Big Green Egg dažnai vadinamas geriausiu pasirinkimu, kadangi jis ne tik kepa, tačiau ir troškina tuo pačiu metu, tad patiekalai tampa kvapnūs, išsaugo visas svarbiausias savo maistingąsias savybes.

Marinavimo gudrybės

Svarbu ne tik gera įranga, tačiau ir marinatas, kuris padeda tiek daržovėms, tiek mėsai bei žuviai įgauti specifinį skonį. Siūlome naudoti mažiau druskos, kuri pas daugelį žmonių yra bene svarbiausias produktų skonio suteikimo komponentas. Kaip alternatyva puikiai tiks sojos padažas, taip pat - česnakų, svogūnų marinatas. Būtent druska yra tas prieskonis, kurio lietuviai deda per daug, tad patiekalai būna ne tokie sveiki. 

Juk kepimo metu ingredientai įgaus skalsų aromatą, kvapą, tad nereikia intensyvaus marinato - patiekalai ir taip bus skanūs.

Valgykite, kol šviežia

Taip pat sveika mityba yra neatsiejama nuo šviežių patiekalų valgymo. Taip, tokiu atveju gaminimas turėtų būti dažnesnis, tačiau juk grilinimas - nėra darbas, nereikia nuolatos stovėti prie įrangos, tad ir kasvakarinis kepimas - neturėtų apkarsti.

O juk šviežias maistas - taip pat ir skanesnis!

 

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.